Nyhet

Steve Harris-prosjekt turnerer Europa

Iron Maiden-bassisten besøker det europeiske fastlandet med sideprosjektet British Lion.

Steve Harris, bassisten og grunnleggeren i det velkjente britiske metallbandet Iron Maiden, drar neste måned ut på en turné til fjorten land og tjuefire steder i Europa med sitt soloprosjekt British Lion. Det hele dras i gang i Portugal 21. februar og rundes av i slutten av mars på de mer hjemlige britiske øyer. Det er første gang den tidligere tekniske tegneren og gatefeieren tar fri fra hovedbandet gjennom nesten førti år for å påspanderer seg en solo-tur. 

«British Lion»-albumet kom i september i fjor, og foruten Harris sjøl finner man Richard Taylor på vokal, David Hawkins på gitar og tangenter, Grahame Leslie på gitar og Simon Dawson på trommer. Fans av Iron Maiden vil nok sikkert la sine øreganger sjarmeres av at bassen ligger høyt i miksen, selv om musikken ikke ligner Harris' legendariske hovedprosjekt i noen større grad. 

Harris forklarer ydmykt planen om å ikke sikte på de største arenaene når han drar på tur: 

– Siden vi er et nyoppstartet band har vi ingen anelse om hvor mange som kommer til å dukke opp på konsertene, og derfor besøker vi mindre steder og prøver å få billettprisene så lave som mulig.

14. mars får du sjansen til å oppleve løven utenfor sitt rette habitat når han kommer til Oslo og spiller på Rockefeller. Billetter legges ut for salg 16. januar.

ANNONCE