Nyhet

Sniklytt: YAST

Den svenske kvintetten slipper sitt debutalbum på fredag. Sjekk ut en smakebit i form av låten «I Wanne Be Young», som også kan lastes ned helt gratis.

Kvintetten YAST fra den svenske jernverksbyen Sandviken nord for Stockholm betegner seg selv som lo-fi-romantikere, og at det derfor var imperativt å komme seg ut fra industrismåbyen og sørover, mot mer siviliserte strøk.

Bandet bestod opprinnelig av trioen Carl Kolbæk-Jensen, Tobias Widman og Marcus Norberg, som vel fremme i den sørsvenske metropolen Malmö slo sine gästriklandske pjolter sammen med trommeslageren Markus Johansson og bassisten og Niklas Wennerstrand, som före dettan spilte i postrockbandet Aerials.

For et drøyt år slapp de sin debutsingel, som fikk navnet «Believes», og senere kom de ytterligere to singler fra bandet, i form av låtene «Strangelife» og «Stupid», som ga tydelige signal om et band som hadde ambisjoner utover å levere gitarbasert drømmepop. YAST har allerede rukket å spille sammen med en rekke storheter, blant dem Tame Impala, DIIV og Toy.


Svenskene slipper sitt selvtitulerte debutalbum i hjemlandet i dag, men til Norge ankommer den ikke før på fredag. Innen den tid kan man sjekke ut feiende flotte «I Wanna Be Young»:

ANNONCE