Nyhet

Roskilde slipper tre til junior-scene

Blant de bekreftede til årets oppvarmingsscene finner vi norske Overthrow.

Roskildefestivalen slipper i dag tre navn til deres «Pavillion Junior»-scene, hvis program dras i gang mellom 30. juni og 1. juli, og fungerer som en oppvarming til resten av festivalen. Her presenterer festivalen unge og lovende, eller «up and coming», artister og band. Når de tre første navnene slippes i dag finner vi metalcorebandet Overthrow (bildet) fra Stavanger. 

Overthrow ga ut sitt debutalbum «Adjust to Darkness» i oktober i fjor og ble godt mottatt av GAFFAs Magnus von Schantz som ga albumet fem av seks stjerner og sa blant annet: 

– Fra åpningsporet til siste låt, er skiva en virvelvind av riff og overbevisende growling. Platen fikk meg til å børste støv i hylla etter andre sterke debuter. Man kjenner igjen råskåpen fra «Seven Churches» og sounden fra «Scream Bloody Gore», vokalist Erlend Færevåg høres dessuten litt ut som sistnevnte, Chuck Schuldiner fra Death. 


– Med en skive uten svake låter er det å få bli med inn i Overthrows herlige deathmetall-univers en veldig behagelig opplevelse. At dette er debuten til Overthrow er ekstra imponerende. Jeg gleder meg allerede til oppfølgeren. 

I tillegg til tyngden fra sørvest-tyngden har Roskildefestivalen hanket inn to danske band: Baby In Vain, noe så sjeldent som en tenårig stonerrock/grunge-trio, og Mother Lewinsky med en strykerbasert poporkester med fokus på å utforske strykeinstrumentets potensial i popmusikken. 

Her kan du se musikkvideoen til Overthrows «Adjust to Darkness»:

ANNONCE