Nyhet

Miguel begeistret i Danmark

Den amerikanske soulsangeren høstet toppkarakter for sin opptreden på Vega i København i går kveld. I morgen kveld gjester han Oslo og Kulturkirken Jakob.

Den amerikanske soulartisten Miguel – hvis fulle navn er Miguel Jontel Pimentel – debuterte i 2010 med albumet «All I Want Is You», men det var med fjorårets «Kaleidoscope Dream» at det virkelig sa pang for den Los Angeles-fødte artisten.

I morgen inntar han Kulturkirken Jakob, og konserten har vært grundig utsolgt i en god stund allerede, og ført til dels desperate tilstander blant de som enda er billettløse. I går var Miguel derimot i Danmark, da han spilte på Store Vega i København. Til stede var også GAFFAs Charlotte Dons, som kunne melde om fløtefest, lummer stemning, pikeskrik og nærmest overseksualiserte toner.

– Kontakten mellom Miguel, hans lekne og dyktige band og det hengivne publikummet var på topp fra første låt, og det ble kun bedre i løpet av konserten. Det hersket ingen tvil om at Miguel er meget bevisst om sitt gode utseende, musikalske talent og rytme i kroppen. Han virket i starten meget kontrollert på scenen, men jo lengre man kom ut i konserten, jo mer avslappet virket R&B-sangeren, og selvbevissthet ble omgjort til selvsikkerhet, skrev Dons, og fortsatte:

– Stemningen var het allerede fra starten, og de seksuelle referansene var over alt, både implisitt og eksplisitt. Hele Miguels fremtoning var enormt corny og cheesy, men det virket så absolutt. Det var alt for mye gjennom hele konserten, men når alt for mye serveres med et smil om munnen, blir det til en god ting i stedet for grøssfremkallende. Gjennom første halvdel av konserten flørtet og ertet Miguel som om han var deltaker i et Chippendale-show, gjennom å først kvitte seg med blazeren for deretter å løfte på skjorten, så det skrikende og dedikerte publikummet kunne titte opp på hans veltrenede kropp i takt med at han sang tekstlinjen «I taket his off with the lights on cause it turns me on» fra kveldens fjerde låt, «Use Me». Kjælingen med seg selv og mikrofonstativet gjorde de fleste varm i trøya, og det er ikke kun tekstmessig at Miguel ikke pakker tingene inn. Det var en riktig lummer, men lekker kontrast når villskap og nennsomhet møtes på den måten. Et annet eksempel er låten «Pussy Is Mine», hvor teksten er direkte ublu, mens stemningen i nummeret er stillferdig og blid. Det ga musikken kant, og da Miguel etter nettopp dette nummeret selvsikkert proklamerte at han sannsynligvis kunne komme i de fleste bukser på Vega denne kvelden, hadde han nok rett, skrev Dons, og skjenket konserten toppkarakter – seks stjerner.

Miguel spiller altså på Kulturkirken Jakob i morgen kveld. I følge Billettservice er konserten utsolgt.

ANNONCE