Nyhet

MGMT slipper ny skive

Duoen avslørte detaljer om det kommende albumet i nylig intervju.

I det siste nummeret av det amerikanske musikkmagasinet Rolling Stone kan MGMT avsløre at de bare har små justeringer igjen før de er klare med oppfølgeren til albumet «Congratulations» fra 2010. Bandet har jobbet med det kommende albumet – som skal være selvtitulert – i et drøyt år sammen med produsenten Dave Fridmann. I følge Rolling Stone kommer albumet en eller annen gang i juni måned.

Ben Goldwasser og Andrew Van Wyngarden har denne gangen spilt alle instrumentene selv, til forskjell fra «Congratulations», da de anvendte et backingband. Inspirasjonskildene til de nye låtene skal ha vært Aphex Twin og house.

Låter som skal bli å finne blant det nye materialet har fått titler som «Mystery Disease» og «Alien Days», og de skal oså ha covret låten «Introspection», som opprinnelig ble spilt inn av garasjebandet Faine Jade på sekstitallet.


– Vi forsøker ikke å lage musikk som alle forstår første gangen de hører den. Columbia Records har ingen visjon om at vårt kommende album kommer til å få en topp 40-plassering noe sted, sa Ben Goldwasser til Rolling Stone.

«Congratulations» utkom mot midten av april i 2010 og ble anmeldt av GAFFAs Mikke Lebech, som mente duoen hadde levert en hederlig, men mindre velorganisert oppfølger til deres debutalbum.

– Hvor ideene fra debutalbumet i høy grad var konsentrert innenfor de enkelte låtene, hvor man på et sekund eller to kunne skjelne eksempelvis «Time To Pretend» fra «Electric Feel», er de her strødd godt og grundig rundt om på albumets førtifire minutter. Ikke at det nødvendigvis er en dårlig ting, og det skal ikke utelukkes at det denne gangen har inntruffet en betingende forventning om at man skal få servert flere søte høydepunkter fra den samme godteskuffen som sist. Ikke desto mindre er fornemmelsen av at MGMT fortsatt sitter på et vell av finurlige ideer – som de dessverre har hatt mindre hell i å organisere denne gangen, skrev Elbech, og ga albumet fire stjerner.


ANNONCE