Nyhet

Lars Vaular designer klær

Rapperen designer egen tennisskjorte i forbindelse med klesmerket Fred Perrys 60-årsjubileum.

At aktører i hiphopmiljøet er flinke til å benytte seg av muligheter til å overskride musikkens grenser og forsøke seg som entreprenører, er et velkjent faktum, men det skjer nok sjeldnere at norske artister får være med på å designe sin egen variant av et særdeles ikonisk klesplagg.

Når klesmerket Fred Perry – oppkalt etter den engelske tennisspilleren – nå feirer sitt sekstiårsjubileum, har de invitert en rekke kjendiser til å være med å sette sitt preg på tennisskjortene som har vært selve bautaen i merkets garderobe i mange herrens år. Fred Perrys laurbærkranslogo har gjennom årene utgjort et yndet merke for en rekke miljøer, alt fra mods til Northern Soul-dansere – samt skinheads og hooligans.

Blant celebritetene som har vært med på å designe sine helt egne tennisskjorter for Fred Perry, finner man navn som proffsyklist Bradley Wiggins – som ofte trekkes frem som et moderne mod-ikon – Blur-frontmann Damon Albarn, i-D Magazine og 2 Tone-legendene i The Specials, for å bare nevne noen.

Vaulars tennisskjore er hvit, og prydes – i tillegg til de sedvanlige laurbærkvastene – av ordene «Bergen», «NMG» og «G-huset», i tillegg til postkoden 5071, som altså tilhører bydelen Loddefjord i Bergen.

En del av skjortene er preget med bursdagshilsener til klesjubilanten (mannen Fred Perry døde for øvrig i 1995), og disse skjortene skal auksjoneres bort senere i år. Inntektene fra denne auksjonen vil gå uavkortet til The Amy Winehouse Foundation.

Galleriet med alle designbidragene kan sjekkes ut her.

ANNONCE