Nyhet

Daft Punk samarbeider med discohelt

Til tross for at duoen har avvist alle turnéryktene – nytt materiale ryktes å være på trappene i løpet av 2013, gjort i samarbeid med Chic-frontmannen Nile Rodgers.

Etter at festivalhøysesongen er over, brenner det friskt i ryktebålene om hvilke band og artister som vil bli å se på neste sesongs festivaler. En av de heteste potetene i høst har i så måte vært den franske duoen Daft Punk, som det lenge gikk rykter om at skulle spille på alskens festivaler i Europa og Nord-Amerika, eksempelvis Coachella, Roskilde og hjemlige Øyafestivalen.

I forrige uke ble disse ryktene formodentlig lagt i graven, da festivalarrangøren Rob Da Bank fra Bestival fortalte nettmagasinet eFestivals at han hadde fått vite fra sentralt Daft Punk-hold at duoen – som i år fyller tjue, gullglinsende og LED-opplyste år – slett ikke vil bruke jubileet til å turnere.

Til gjengjeld kan man vente seg ny musikk fra Daft Punk i 2013, i alle fall hvis man skal tro den amerikanske produsentlegenden Nile Rodgers, som nylig offentliggjorde at han har samarbeidet med franskmennene ved å bloggytre at «Daft Punk is hanging at my house».


I et nytt innlegg på samme blogg, skriver Rodgers nå at «2013 won't be boring».

– Neste gang jeg setter mine føtter på japansk jord (et land Rodgers har et meget personlig forhold til, noe han også skriver om i samme innlegg, red. anm.), vil mitt samarbeid med Daft Punk ha nådd folks trommehinner. Det samme gjelder en rekke låter jeg vil arbeide med over de neste par månedene sammen med utvalgte musikere og endelig – naturligvis – mitt tapte Chic- og solomateriale. Uansett hvordan året måtte lsutte, blir ikke 2013 kjedelig, skriver Rodgers.

Rodgers er nok mest kjent for sin rolle som discopionér i bandet Chic, som leverte en rekke gullkantende hits på slutten av 1970-tallet, som eksempelvis «Le Freak», «Everybody Dance» og «Good Times». Han har også nytt stor respekt som produsent for blant annet David Bowie og Madonna, henholdsvis på låtene «Let's Dance» og «Like a Virgin».


Det er foreløpig uvisst hvor mye materiale Daft Punk og Rodgers har samarbeidet på.

Rodgers ble i 2010 diagnostisert med prostatakreft, men skal nå være på bedringens vei. I september fylte han seksti år.

Daft Punk fikk sitt gjennombrudd i 1997 med singlene «Da Funk» og «Around The World», samt med debutalbumet «Homework». Deres foreløpig siste album var filmmusikken til science fiction-filmen «Tron». Musikken til filmen utkom for første gang i 2010, og deretter i remikset utgave i 2011.


Sjekk ut «Good Times», en av diskoens aller største klassikere:

Merk basslinjen på «Good Times», som utvilsomt inspirerte Daft Punk på «Around The World»:


ANNONCE