Nyhet

Charles Bradley slipper nytt

Den amerikanske soulsangeren utgir sitt andre album denne våren.

Den amerikanske soulsangeren og låtskriveren Charles Bradley – også kjent som «The Screaming Eagle of Soul» utgir 1. april sit andre album, som ahr fått navnet «Victim of Love».

Bradleys karriere har vært lang, men også temmelig besværlig. Han ble født i 1948, og rømte hjemmefra som tenåring. I ungdomsårene bar han på musikerdrømmer, men den helt store suksessen uteble, og i en periode ble han nødt til å leve som uteligger. Senere fikk han seg jobb som kokk, og i moden alder begynte han å opptre som James Brown-imitator. I den forbindelse ble han oppdaget av plateselskapet Daptone Records – som blant annet har band som Sharon Jones & The Dap-Tones og The Budos Band i stallen – som også ga ham en platekontrakt. I januar 2011 debuterte han endelig, i en alder av sekstitre år, med albumet «No Time For Dreaming», som fikk til dels strålende anmeldelser. GAFFAs Sohail Hassan var en av dem som mente at Bradley var en sørgelig forbigått artist.

– Fra første strofe og hver rynke på den allerede sekstitreårige platedebutants ansikt, oser det av autentisitet og et liv sfullt av smerte, opplevelser og erfaring. Perfekt innrammet i Thomas «Tommy TNT» Brennecks produksjon og Manhattan Street Bands tro retrosoul-lydbilde. Det hele gir mening, og soul-opplevelsen er komplett på «No Time For Dreaming», som er en fryd å lytte til. Albumet er glimrende, selv om det nok ikke vil få et større publikum i dag, men som må nøye seg med anerkjennelse fra dyrkere av ekte soul, skrev Hassan, og ga albumet fem stjerner.

Charles Bradley har også besøkt Norge ved en rekke anledninger. I sommer vender han tilbake til Bergenfest, etter å ha tatt publikum med storm på samme festival i fjor sommer.

– Da Charles og hans band takket for seg, var bergenserne foran scenen endelig blitt gode og varme til tross for de mørke skyene som truet med å drukne festivalområdet. Sjelden har jeg sett en artist eie scenen så til de grader som Charles gjorde denne kvelden, og jeg håper virkelig muligheten til å se ham byr seg igjen, skrev GAFFAs Tord Litleskare, og ga konserten fem stjerner.

I tillegg til Bergenfest spiller også Bradley på Norwegian Wood denne sommeren.

ANNONCE