Nyhet

by:Larm-programmet er komplett

Bransjefestivalen kompletterte i dag programmet ved å føye de ti siste navnene på plakaten.

Nå er det bare en drøy måned igjen til by:Larm 2013 arrangeres i Oslo, og gjennom hele høsten har festivalen sakte, men sikkert avdekket programmet gjennom større og mindre slipp. Forrige fredag kunne festivalen offentliggjøre navn som Hanne Kolstø, Honningbarna, Truls, Mikhael Paskalev, Razika og Thomas Dybdahl på programmet. I dag føyes imidlertid de ti siste navnene på den sløydforherligende festivalplakaten, og blant disse navnene finner man både islandske spilloppmakere, svenske veteraner og nordnorske festleverandører.

Øverst på oversikten over artister som i dag slippes, finner man svenske Neneh Cherry. Hun slo gjennom i 1988 med singelen «Buffalo Stance», som blir regnet som noe av en tidløs klassiker. Året etter kom hennes debutalbum, «Raw Like Sushi». Utover 1990-tallet var det heller stille fra svensken, kanskje med unntak av duetten «7 Seconds» – som hun gjorde sammen med Yossou N'Dor. I fjor fikk hun et durabelig comeback sammen med det svensk-norske jazzbandet The Thing, da de sammen slapp albumet «The Cherry Thing».

Albumet ble anmeldt av GAFFAs Robin Sande, som berømmet Cherrys sterke vokalprestasjon på plata.


– Neneh Cherrys vokal er derimot så proppet av nerve og feminin råskap at hun, sammen med et intenst og fandenivoldsk The Thing, løfter en låt jeg aldri trodde andre enn The Stooges kunne gjøre riktig, skrev Sande, og ga albumet fem stjerner.

På by:Larm vil hun derimot spille sammen med bandet RocketNumberNine.

På programmet finner man også bodøbrødrene i Sirkus Eliassen (bildet), som i 2012 opplevde eksplosiv suksess med singelen «Æ vil bare dans», som endte opp med å ligge 28 uker på VG-listen, og som solgte til seksdobbel platina. Brødrene spilte også på by:Larm i fjor, og vender nå altså tilbake.


Blant andre artister i dette slippet finner man Megadeth-fetisjistene i Gerilja, jazzvokalist Hilde Marie Kjersem, tromsøartisten Kid Exodus – tidligere kjent som Peter Estdahl, bluesmotorene i Malvin Nøsen & The Company, danske Broken Twin og Slowolf, samt svenske Anna von Hausswolff og islandske Lay Low.

Rosinen i pølsa er nok derimot det islandske bandet Retro Stefson, hvis viltre liveopptredener imponerte GAFFA-redaktør Øyvind Rones da han bevitnet deres konsert under Iceland Airwaves i Reykjavík i høst.

– Med elleve stykk på scenen på denne siste av i alt fem konserter Retro Stefson gjorde, var det en pangavslutning uten like. I løpet av festivalen har de bevist at de fungerer utmerket i forskjellige besetninger. Som en kvintett i det lille teltet i Hressós bakgård og på Sirkus Ports utescene - og ikke minst som trio i Eldhus, festivalens minste scene. Retro Stefson har lenge vært mye utenfor Island og turnert, men noe stor oppslutning har det kanskje ikke vært overalt. Ei heller i Norge, hvor Retro Stefson har turnert ivrig de siste årene. Det spørs om det ikke må investeres i en reise for alle elleve mann en gang om ikke så lenge, for dette var uten tvil et show man ikke ser mange av, skrev Rones, og ga konserten fem stjerner.


By:Larm arrangeres fra 13. til 16. februar.

ANNONCE