Nyhet

Black Flag gjenforenes

1979-utgaven av det legendariske hardcorebandet spiller på engelske Hevy Fest i august.

Det toneangivende, amerikanske hardcore-bandet Black Flag tar turen til England for første gang på over tretti år, når de etter planen går på scenen på Hevy Fest-festivalen i pittoreske Kent i England i begynnelsen av august måned.

Bandet ble dannet i Hermosa Beach av gitaristen Greg Ginn, som gjennom årene har fungert som det eneste, permanente medlemmet av bandet. Bandets første utgivelse var EP-en «Nervous Breakdown», som ble utgitt i 1978. Her kunne man finne Keith Morris – som nå er medlem i bandet OFF! – på vokal. En rekke vokalister har tatt sin skjerv bak mikrofonstativet for LA-bandet, men den mest kjente av disse er nok Henry Rollins, som bidro med sang på alle seks av bandets album, fra «Damaged» fra 1981 til «In My Head Head» fra 1985.

Bandet spilte sin siste konsert i Detroit i slutten av juni i 1986, og kort tid etter var det slutt for bandet, som hadde kjempet med interne stridigheter og en eksistens på grensen til fattigdom.


Når Black Flag opptrer på Hevy Fest, derimot, vil Rollins glimre med sitt fravær. I stedet vil man kunne se Ron Reyes, som kom inn i bandet etter at Keith Morris forlot bandet. Hans foreløpig eneste utgivelse sammen med bandet kom i form av EP-en «Jealous Again», som ble utgitt i 1980. Etter et år var Reyes ute av miksen, og ble erstattet av Dez Cadena, en annen vokalistspire med frontmannambisjoner.

I tiden etter at Reyes forlot Black Flag, skal han – kuriøst nok, får man nesten si – ha jobbet i en flaggfabrikk i Canada.

I tillegg til Ginn og Reyes, vil Black Flag under denne konserten bestå av Chuck Dukowski på bass og trommeslager Roberto «Robo» Valverde.


Det er ikke klart om bandet tar turen til øvrige land til sommeren – men det er alltids lov å håpe.  

ANNONCE