Nyhet

Angelica’s Elegy med vårdebut

Trondheimskvartetten er snart klare med sitt debutalbum, som ventes å komme i løpet av vårens tidlige fase. Hør ny låt her!

Mot slutten av august i fjor slapp Angelica's Elegy sin debututgivelsen i form av EP-en «Cognitive Dissonance». De tidligere Urørt-semifinalistene imponerte GAFFAs anmelder Morten Skogum, som mente at bandet leverte skranglepop det var verdt å merke seg.

– Lydbildet er skranglete, gitarene vindskeive og orgelet dempet. De dunkle og halvt svevende popmelodiene ligner Deerhunter, Beach House og Real Estate, men skiller seg allikevel ut som noe høyst originalt, ikke minst i norsk sammenheng. Åpningssporet er en utstrakt og feiende flott reise gjennom et psykedelisk landskap, mens «When You're Asleep» følger opp som EP-ens mest catchy sang. Trommene bygger og river, mens den tilslørte falsettvokalen og den svevende koringen er som deilige drømmerier, skrev Skogum, og ga EP-en fem stjerner.

I dag kom nyheten om at bandet er snart klare med sitt debutalbum. Utgivelsen har fått navnet «Gold Celeste», og skal etter sigende være klart når våren så smått har begynt å melde sin ankomst i Norge – i alle fall i de sørlige delene av vårt langstrakte land.


Albumet er spilt inn i Greener Productions i katedralbyen, og er mikset og produsert av bandmedlemmene Eirik Fidjeland og Simen Hallset. Mastringen er gjort av Brian Lucey, som tidligere har jobbet sammen med band og artister som The Black Keys, The Shins og Sigur Rós.

Bandet har også sluppet en smakebit fra det kommende albumet i form av låten «Fuse And a Spark». Hør låten under:


ANNONCE