Nyhet

Altaar varmer opp for Cult of Luna

Det straks plateaktuelle bandet varmer opp for like plateaktuelle Cult of Luna. Sjekk også ut teaser fra Altaars kommende album!

Det blir utrygt for treig heising av sildesalaten når svensk tyngde backes opp av norsk momentum på Parkteatret 27. februar. Det fremkommer i dag at Altaar er booket inn som oppvarming for Cult of Luna.

Altaar er straks aktuelle med sin nye fullengder, bestående av de to langstrakte låtene «Tidi kjem aldri att» og «Dei absolutte krav og den absolutte nåde». Bandet opererer med en psykedelia-preget vinkling på den seigeste metallundersjangeren, doommetall, og i presseskrivet namedroppes det både relativt forventede band som Black Sabbath, Captain Beefheart og Pink Floyd, men også den italienske futuristen og støymusikkpioneren Luigi Russolo og det undervurderte japanske, dog spanskspråklige sludgemetallbandet Corrupted. 

Også verdt å nevne er det at Altaar har med seg kunstneren Sverre Malling, sobert omtalt av bandet som «Norges ledende tegner» til å levere omslagskunsten til utgivelsen. 

Altaar startet opp i 2007 av Andreas Tylden etter oppløsningen av JR Ewing, og debuterte i 2009 med 66 eksemplarer av kassettutgivelsen «Dødsønske». Etter kort tid kom også kunstakademikeren og støymusikeren Sten Ove Toft med, og etterhvert ble bandet videre utvidet med Espen T. Hangaard (kjent fra KILLL og NoPlaceToHide), Kenneth Lamond (også fra JR Ewing) og Didrik Telle fra Obliteration. Det nye albumet kommer i butikkene 26. februar, og nederst i denne saken kan du se en liten teaservideo. 

Tyngden og tregheten står i fokus også hos trubadurvirksomheten til headlineren denne kvelden, Cult of Luna fra Umeå i nord-Sverige. De har med seg sitt temmelig nye album, som kommer ut 25. januar, det sjette siden de startet opp mot slutten av nittitallet. Det er fem år siden både forrige album og forrige gang de var i Norge, og føler du deg kallet mot sløy post-metall med tjuetalls-ekpresjonist-innflytelser kommer du til dekket bord denne kvelden. 

Her kommer Altaar-teaseren:

ANNONCE