Nyhet

Todd Rundgren til Oslo

Rocklegenden besøker landet med nytt album.

Når den temmelig lengendariske Todd Rundgren fyller 65 til sommeren tar han like greit turen innom Oslo og Rockefeller. Dette med det nye albumet «State» som slippes litt i forkant, i begynnelsen av april. 

Multi-instrumentalisten, produsenten, låtskriveren og den generelt legendariske figuren slo for alvor igjennom i 1972 med albumet «Something/Anything?» som solgte til gull i hjemlandet USA. Siden den gang har han gitt ut musikk i et vell av sjangre og ikke minst jobbet som produsent for storheter som The Band, Grand Funk Railroad, XTC og ikke minst Meat Loaf på hans gjennombruddsalbum «Bat Out of Hell», et av de største og mestselgende albumene i musikkhistorien. 

Rundgren solodebuterte allerede i 1970, og «State» blir hans 24. album. Her skal han ha mesket seg for alvor i det elektroniske. I fjor besøkte han Oslo og by:Larm, og dro like greit på en liten turné i resten av landet i samme slengen. GAFFAs Tord Litleskare fikk sett ham på Rick's i Bergen og kunne fortelle blant annet:

– Allerede tidlig i settet viser Rundgren seg som en flink komiker og scenevant kar. Her småprates det med publikum og det vitses om konserten som definitivt har brent seg inn i Rundgrens øreganger under besøket på by:Larm, nemlig Mayhems konsert på Sentrum Scene lørdag. Rundgren skrur på effektboksene sine og brøler ut en ganske treffende Mayhem-tribute som definitivt får enkelte publikummere til å skvette med rødvinsglassene i salen, før han setter igang rockeren «Black And White» fra 1976. Det låter faktisk rimelig tøft når distortionpedalen trøkkes opp her til tross for at man gjerne skulle ønske mannen ble backet av et band under denne type låter. Stemmen til Rundgren veksler fra det imponerende til det fatale, men heldigvis har han mye selvironi noe som spesielt kommer frem når han setter seg ned ved flygelet og spøker om hvor mye han kommer til å spille feil her.

Lørdag 1. juni, veldig knappe tre uker før mannen fyller 65, kan du se ham på Rockefeller i hovedstaden, sammen med trommisen Praire Prince (også kjent fra The Tubes) og gitarhelten Jesse Gress. Billetter kommer for salg hos Billettservice lørdag 23. februar.

ANNONCE