Nyhet

Stort 60-tallsikon er død

Vokalisten og låtskriveren fra bandet bak «Wild Thing» og «Love Is All Around» døde i går.

Frontfiguren i sekstitallsbandet The Troggs, Reg Presely (nummer tre fra venstre på bildet) døde i går av lungekreft, 71 år gammel. Dette melder den britiske avisen The Guardian. 

The Troggs hadde store hits på sekstitallet med låtene «Wild Thing» og «With A Girl Like You» i 1966, og «Love Is All Around» i 1967. Grunnet en uoverensstemmelse rundt distribusjon ble «Wild Thing»-singelen gitt ut av to forskjellige plateselskaper i USA, og den er derfor den eneste singelen som har nådd toppen av Billboard-hitlisten for to selskaper på samme tid. «Love Is All Around» ble en diger hit også i 1994 da Wet Wet Wet gjorde en versjon på soundtracket til Hugh Grant-filmen «Fire bryllup og en gravferd», og kom tilbake i 2003 da den ble parodiert i julefilmen «Love Actually». 

The Troggs ga ut sitt seneste album i 1992, men har fortsatt å spille live frem til nå. I desember 2011 ble dog Presley syk under en turné i Tyskland, og deretter diagnostisert med lungekreft. Han trakk seg deretter ut av bandet, og har siden vært erstattet av Chris Allen. 


«Wild Thing» er også kjent fra Jimi Hendrix' fremførelse på Monterey Pop Festival i 1967, hvor Hendrix avsluttet låten ved å sette fyr på gitaren sin. Ikke uventet nok har den blitt spilt av et utall artister og band i etterkant, blant annet av Runaways, Cheap Trick og Hank Williams jr., og den blir også fremført i en episode av det klassiske fjernsynsprogrammet «Under samme tak» i 1990. 

Reg Presley, som egentlig het Reginald Maurice Ball, var utover musikken meget interessert i mystiske fenomener, herunder kornsirkler. I 2010 ga han ut en bok med tittelen «Wild Things They Don't Tell Us» som omhandler blant annet kornsirkler. Boken skal ha vært finansiert med pengene han tjente på Wet Wet Wet-versjonen av «Love Is All Around».

ANNONCE