Nyhet

Premiere: Junip

Den svenske trioen serverer den depressive musikkvideoen til den første låten fra deres kommende, selvtitulerte andrealbum.

Den svenske indierock-trioen Junip slapp sin første utgivelse i form av EP-en «Black Refuge» allerede i 2005, men deretter ble det stille i hele fem år fra bandet. Stillheten kan kanskje tilskrives gitarist José González' suksess som soloartist – hans første soloalbum ble utgitt i 2003, og hans andre utkom i 2007.  

I 2010 ga svenskene på nytt livstegn fra seg i form av EP-en «Rope and Summit», og senere samme år slapp de sitt debutalbum, «Field». Albumet ble anmeldt av GAFFA Sveriges Andreas Fällman, som betegnet albumets låtmateriale som både trygt og med brodd.

– Når man lytter til «Fields» fordrer det en vilje av stål for å ikke fokusere alt for mye på González' bomullsmyke røst og gitarspill. For bak González' svevende ord finnes albumets virkelige styrke: Kompet. Hør bare på Tobias Winterkorns neopsykedeliske tangenttraktering og Elias Arayas intense rytmer. Det er enkelt utført, sparsomt inntil det absurde og det som skaper brodd på et ellers trygt og heller tamt sluttprodukt, skrev Fällman om albumet, og ga det fire stjerner.


Deres andre og selvtitulerte album er på vei, og skal etter planen slippes 22. april, før bandet legger ut på en lengre europaturné – hvor derimot Norge ikke vies et besøk. Som en smakebit fra dette albumet presenterer Junip i dag videoen til låten «Line of Fire», som er en heller depressiv affære hvor en eldre mann tøfler rundt i sitt sosialdemokratiske prydhjem og tenker tilbake på hvordan forholdet til konen startet, helt samtidig som det samme forholdet er i ferd med å rakne.

Musikkvideoen er regissert av Mikkel Cee Karlsson, og videoen skal visst bli konkludert med andre del, som vi bare må tro kommer før albumet slippes om drøye to måneder.

Se videoen til «Line of Fire» under:

ANNONCE