Nyhet

Måkeskrik slipper sine første artister

Den relativt ferske kristiansandsfestivalen annonserer de tre, første navnene på programmet.

Festivalen Måkeskrik ble avholdt for første gang i fjor, og til fersk festival å være, var det lite å utsette på programmet til kristiansandsfestivalen i fjor. På blanketten kunne man nemlig finne band og artister som eksempelvis Turboneger, Harrys Gym, The Good The Bad and The Zugly, Oslo Ess og Årabrot, i tillegg til lokale artister som Vaagsbygd Handy og Hanne Kolstø.

Festivalen arrangeres i rekreasjonsperlen Bendiksbukta på Odderøya, som fra før er lesset ned med sørlandsk festivalhistorie: Det var nemlig her de største konsertene til Quart-festivalen – som levde fra 1991 til 2007 – ble arrangert, og det er dermed et sted som har bydd på gode festivalopplevelser gjennom mange år.

Måkeskrik annonserte nylig sine første, tre artister på programmet, og dette første slippet er helnorsk.


Trønderske Man The Machetes spiller etter eget sigende en festlig blanding av hardcore, metal, rock'n'roll og pop – tør vi betegne blandingen som «raicore»? – noe som høres temmelig skreddersydd ut for ekstravagante festivalopplevelser. Bandet har dessuten rukket å spille på en del festivaler allerede, blant disse finner man deres hjemlige Pstereo-festival, samt Hove og nå sist by:Larm, som gikk av stabelen i forrige uke i hovedstaden.

Inspirert av det amerikanske heavy-bandet The Swords tredje studioalbum eller ikke – norske Warp Riders har siden unnfangelsen sommeren 2011 levert tungrock inspirert av klassiske inspirasjonskilder som albumaktuelle Black Sabbath, Øya-aktuelle Electric Wizard og hasjaktuelle Clutch. Siden den tid har de også rukket å slippe sin debututgivelse i form en sjutommer. Som om ikke det var nok, havnet bandet i godt selskap sammen med blant andre The Hex, Lakei, Bits Between, Haraball og Aspherium da NRK-radioprogrammet Pyro kåret fjorårets mest lovende band.

Den Silje Halstensen-frontede og Riot Factory-signerte elektronikatrioen Bendik (bildet) albumdebuterte i oktober i fjor med «Drømmen Gjør Meg Ingenting», og siden den gang har de opparbeidet seg et rykte som et liveband av den solide sorten. I forrige uke kom nyheten om at bandet skal opptre på den svært etablerte Roskilde-festivalen i Danmark, noe som bør stå som et slags kvalitetsstempel for bandets fremferd på scenen.


Måkeskrik arrangeres altså i Bendiksbukta i Kristiansand fra 26. til 27. juli, og programmet vil nok bli nok bli ekspandert jo nærmere man kommer de aktuelle datoene.

ANNONCE