Nyhet

Fire nye til Hove

Trippelt fra de britiske øyer med mere til Sørlandsfestivalen.

Hovefestivalen lanserte flere nye slipp til årets festival i løpet av helgen og i dag. Fra de de britiske øyer kommer Palma Violets, Peace og The Script, mens det amerikanske kontinentet representeres av The Lumineers. 

Palma Violets fra den engelske hovedstaden London er populære om dagen, ikke minst ble «Best of Friends» kåret av NME til årets låt i 2012, og de har også fått skryt fra BBC. I sitt hjemlige London har de bygget opp en tilhengerskare blant annet ved å arrangere konserter i sitt eget øvingslokale. De har akkurat signert kontrakt hos Rough Trade (kjent for blant andre The Strokes og The Libertines) og har det nye albumet «180» på vei 25. februar. I tillegg til å være booket til Hove er Palma Violets også hanket inn til Øyafestivalen, så er du rask på labben kan du få sett dem to ganger på norsk jord i sommer! 

Indierockkvartetten Peace kommer fra industribyen Birmingham, som blant annet ga verden metallbandet Judas Priest og forfatteren J. R. R. Tolkien. Også de er populære hos NME og BBC, hos førstnevnte klarte de å få inn hele tre låter på listen over de femti beste i 2012. Kvartetten har allerede åpnet for band som The Vaccines og Tame Impala og blir sammenlignet med band av kaliber som Happy Mondays og The Stone Roses. 


Irske The Script (bildet) har, som uttrykket sier, tatt verden med storm i senere tid. Med turnering på kryss og tvers av verdensdelene og med såpass store navn som U2 og Paul McCartney, millionvis av solgte album, 100 millioner views på YouTube og så videre er det forholdsvis store greier det er snakk om. Trioen slapp sitt tredje og seneste album «3» i fjor vinter, og GAFFAs Kristian Bach Petersen var ikke helt solgt: 

– The Script er en gjeng irske fyrer i midten av trettiårene, som nok virker litt rocka men som samtidig er så pene og velkledde at enhver svigermor vil invitere dem hjem, og kanskje til og med forelske seg litt i dem i smug. Universet sirkler om kjærlighet(sproblemer), levert som bløt rock med innspill av rap, med et snev av noe som kunne minne om litt tyngde. Tekstene er dog ufarlige, og løfter seg ikke fra det banale verken når det gjelder død («If You Could See Me Now») eller harde kår, som i den ellers fine «Broken Arrow». For hvor oppriktig lyder tekstlinjen «It's hard to get to heaven when you're born hell bound» fra en dommer i The Voice? The Scripts tredje utspill er en gjennompolert og kjedelig pen runde pop og cirka like edgy som en midlertidig tatovering, avsluttet Bach Petersen og ga albumet to av seks stjerner. 

Det får holde fra de britiske øyer denne gangen: Fra Denver, Colorado i USA, hvor myntfabrikken Denver Mint kan produsere rundt femti millioner mynter daglig, kommer folkrockbandet The Lumineers. Med sitt selvtitulerte debutalbum fra fjoråret nådde de en andreplass på Billboard-listen og lå en stund på toppen av de amerikanske Spotify-listene med singelen «Ho Hey». Før de kommer til Hove finner de ut om en ukes tid om de vinner noen av de to Grammy-prisene de er nominert til i år. Hvordan det enn går får du uansett sett dem live hos Hove til sommeren. 


Hovefestivalen arrangeres 2. til 5. juli, og billetter er allerede i salg hos Billettservice.

ANNONCE