Nyhet

Baauer til Pstereo

Artisten bak YouTube-hitten «Harlem Shake» besøker Trondheim i august.

Mens den verste «Gangnam Style»-feberen begynte å senke seg i det kollektive korpus, lanserte den amerikanske DJ-en, produsenten og elektronikamusikeren Harry Rodrigues – bedre kjent under kunstnernavnet Baauer – låten «Harlem Shake» i mai i fjor.

Det tok derimot drøye ni måneder før singelen til Rodrigues begynte å selge, men når den først begynte å klatre på salgslistene, klatret den så til de grader. Årsaken til singelens elevasjon må nok sies å ha vært en YouTube-video, hvor utkledde mennesker danset til «Harlem Shake» på en nokså spastisk og heftig måte. Publikum – som hadde fått ladet batteriene og gønnet nedpå noen flasker Bacchus-F etter koreanske Psys apokalyptiske hestedans – kastet seg på trenden, og dermed stod Rodrigues og verden overfor en vaskeekte Internett-meme. Blant de over tre tusen parodivideoene som dukket opp etter den første dansevideoen, var videoen av en norsk militærtropp som gikk bananas til låten en av de mer minneverdige.

Nå er altså Baauer klar for årets Pstereo-festival, som går av stabelen på Marinen i Trondheim 16. og 17. august. I tillegg til Baauer finner man navn som The xx, Phil T. Rich, Graveyard, Dry The River, Monster Magnet, Wovenhand, Goat og Hanne Kolstø på programmet.


Se den norske militærtroppen danse til Baauers «Harlem Shake» under:

ANNONCE