Nyhet

11 essensielle album du må høre i mars

Her er de viktigste albumutgivelsene denne måneden.

Mars måned! by:Larm i Oslo - og en masse konserter i resten av landet en heller ikke kan gå glipp av. Samtidig kommer det da også ut noen fine albumutgivelser i løpet av de neste fire ukene.

Har du tid til å lytte i denne travle måneden har GAFFA-redaksjonen samlet 11 essensielle utgivelser du bør høre i mars her.

AURORA - All My Demons Greeting Me As A Friend - 11. mars


Etter nesten to år med hype skal AURORA (bildet) endelig overbevise oss om at hun fortjener statusen hun har oppnådd med debutalbumet All My Demons Greeting Me As A Friend. Mye å leve opp til? Javisst! Men vi har også troen på at hun kan klare det med glans!

Iggy Pop - Post Pop Depression - 18. mars


De siste albumutgivelsene til Iggy Pop med The Stooges har ikke levd opp til hans legendariske utspill fra 60- og 70-tallet, men med mer tidsriktig produksjon fra Josh Homme og flere musikere fra Queens Of The Stone Age og Arctic Monkeys med på laget låter det friskere enn på lenge fra rockeveteranen.

Hør singelkuttet Gardenia her:


Låpsley - Long Way Home - 4. mars

Etter en rekke lovende opplastinger på SoundCloud og påfølgende singelutgivelser via XL Recordings skal britiske Låpsley endelig få muligheten til å overbevise i albumformat.

Til tross for en kanskje ufortjent mengde hype er vi veldig spente på Long Way Home som slippes senere denne uka.

Primal Scream - Chaosmosis - 18. mars


Etter noen år i ødemarken var 2013-albumet More Light et lysglimt i Primal Screams etterhvert rikholdige albumkatalog. Bobby Gillespie & co har også fått med seg friske gjester som Haim og Sky Ferreira på Chaosmosis som slippes i midten av mars.


Utgivelsen er bandets første på eget label.

Kakkmaddafakka - KMF - 18. mars


Disse bergenserne har en herlig unorsk tilnærming til musikken, og selv om de ikke har slått særlig godt an blant norske kritikere har de truffet store publikumsmasser rett i hjertet - både i Norge og nedover på kontinentet. Da gjengen leverte en triumferende konsert på Rockefeller i fjor ga vår anmelder konserten seks stjerner. Så på konsertscener har de definitivt stålkontroll.

Hør den finfine singelen Galapagos her:


Poliça - United Crushers - 4. mars

Temaene som blir utforsket på Poliças tredje fullengder United Crushers er både politiske og personlige. I det som skal være en hyllest til hjembyen Minneapolis utvider bandet deres komplekse lydbilde som vi forelsket oss i på albumene Give You The Ghost og Shulamith.


Violent Femmes - We Can Do Anything - 4. mars

Sammen med Pixies og Throwing Muses var Violent Femmes med på å definere en ny bølge alternativ musikk i USA på slutten av 80-tallet. Når de nå returnerer med deres første album på 15 år kan det gå begge veier. Pixies' comeback-album fra 2013 var jo på sin måte solid, men temmelig bleikt satt opp mot klassikerne fra 80- og 90-tallet.

Det blir uansett spennende å høre hva Violent Femmes har å by på denne gangen.

De Underjordiske - Ind I Flammerne - 11. mars


Psychrock på dansk? Joda, det funker bra det. Det er verdt å nevne at dette albumet ble utgitt i Danmark i fjor høst til overdøvende god kritikk men at det først er denne måneden at albumet gis ut i Norge av det uavhengige labelet Klangkollektivet i Bergen.


De Underjordiske er labelets første utenlandske signering.

Zayn Malik - Mind Of Mine - 25. mars


Det tidligere One Direction-medlemmet valgte solokarrieren etter at bandet ble oppløst. Det var kanskje ikke ham vi trodde skulle skulle gå denne veien først. Han har fått massiv skryt for sin singel Pillowtalk, og albumet er visstnok fullt av låter han har laget for en god stund tilbake, men som han har satt på vent. Nå venter vi spent på om albumet inneholder like mange gode låter.

Dette kan gå begge veier men vi har troen på at denne karen klarer å lage et godt pop-album.


Lust For Youth - Compassion - 18. mars

Den danske trioen følger opp det kritikerroste debutalbumet International fra 2014 med årets Compassion. Singelforløperen Better Looking Brother og låta vi har tatt inn under her Stardom viser et band i utvikling og med en formkurve som definitivt peker oppover.

Compassion slippes i midten av mars.

Baauer - Aa - 18. mars


Baauer er mest kjent fra låten Harlem Shake, og har produsert mest house og EDM tidligere. Singelen han nylig slapp er likevel mer hiphop-inspisert med gjesteopptredener fra Pusha T og Future. Kung Fu er en kul og catchy låt. Det blir spennende å se hva det nye albumet inneholder i tillegg til denne.


Vi tipper det blir en del overraskelser her.

ANNONCE