Nyhet

Se Metallica spille i Antarktis

Hetfield & co er det eneste bandet som har spilt på alle syv kontinenter.

Metallica slår til igjen. Rockeikonene spilte en konsert i en kuppel i Antarktis sist søndag, en konsert som fikk navnet Freeze 'Em All. Med dette er Metallica det første bandet i verden som har spilt på alle de syv kontinentene. Se klipp fra konserten nederst i artikkelen. 

Kun 120 mennesker var tilstede under konserten, som fant sted like ved helikopterplassen til den argentinske forskningsstasjonen Carlini. For å følge den internasjonale Antarktis-protokollen for å bevare det skjøre lokalmiljøet, måtte Metallica spille uten forsterkning. Lyden ble overført til publikum gjennom hodetelefoner. Showet ble livestreamet og filmet for en senere utgivelse.

"This was the most unique show Metallica has ever done," skrev bandet på Facebook-siden sin. "The energy in the little dome was amazing! Words can not describe how happy everyone was." 

Ifølge Pollstar, er dette den første (og siste) rockekonserten som vil finne sted på Antarktis, med unntak av en gruppe med vitenskapsmenn som dannet en indiekvintetten Nunatak i 2007 i anledning Live Earth.

Den historiske Metallica-konserten varte i en time og bestod av 10 låter. Setlisten:

1. Creeping Death

2. For Whom the Bell Tolls

3. Sad But True

4. Welcome Home (Sanitarium)

5. Master of Puppets

6. One

7. Blackened

8. Nothing Else Matters

9. Enter Sandman

10. Seek & Destroy

Se opptredenen av Enter Sandman her:

 

Metallica inntar Valle Hovin 1. juni. Kjøp billetter på GAFFA.COM/LIVE

ANNONCE