Nyhet

De første artistene klare for Roskilde Festival

Den danske festivalen byr på en enda mer alternativ julekalender enn oss. Hvem skjuler seg bak dagens luke?

Roskilde har lenge hatt tradisjonen med å slippe noen artister under juleforberedelsene, og i år er intet unntak. I løpet av dagen vil danskene avsløre tre av artistene som spiller på Dyrskuepladsen utenfor Roskilde by til neste år, og de tre første artistene er allerede klare.

De amerikanske Haim-søstrene (bildet) er det hotteste i musikkbransjen for tiden. Debutplaten Days Are Gone, som kom ut september, har fått en strålende mottakelse verden over. I tillegg sjarmerte jentene det norske publikumet sitt i senk under Øyafestivalen i år. Les anmeldelsene våre av platen her og Øya-konserten her. Før Haim spiller på Roskilde til sommeren, blir det også mulighet til å få sett dem både i Bergen og Oslo denne vinteren.

Danske har imponert med en rekke spennende singler det siste året, og var også innom Rockefeller i Oslo for en drøy uke siden for å varme opp for Major Lazer. GAFFAs utsendte skribent lot seg imponere mer av oppvarmingen enn av hovednavnet og tildelte den danske electronica-artisten hele fem stjerner i sin anmeldelse:


"XXX 88 må regnes som sin største hit, i hvert fall om en skal måle ut fra responsen til publikum. Dette var et av kveldens høydepunkter, og noen glowsticks til dukket opp foran scenen. på sin side fant ut at hun skulle utnytte plassen på gulvet foran scenen, og spratt over gjerdet for å gjøre sin siste låt Glass med publikum."

I tillegg til og Haim er også indiebandet Deerhunter klare for festivalen. De er aktuelle med albumet Monomania, gitt ut i mai:

"Monomania er langt mer rå og skranglete enn forgjengeren. Halcyon Digests drømmeaktige og slørete produksjon (signert Ben H. Allen, mannen bak Merriweather Post Pavillions sound) er kastet overbord til fordel for et nesten garagerock-aktig uttrykk, og bandet låtere yngre enn noengang."


Les resten av anmeldelsen her.

Roskilde Festival går av stabelen 29. juni til 6. juli, og lover å annonsere flere band denne uken. Allerede i morgen kan festivalfansen vente seg tung, tung rock.

ANNONCE