Nyhet

Yo La Tengo slipper EP

Utgivelsen vil fungere som en effektiv forrett til bandets kommende studioalbum, som slippes rett over nyttår.

Om bare et par uker slipper Hoboken-trioen Yo La Tengo EP-en «Stupid Things» va plateselskapet Matador. EP-en utgis i et begrenset vinylopplag, og skal fungere som en forsmak på bandets kommende album, som etter sigende slippes tidlig i januar.

I et nylig intervju bandets gitarist James McNew gjorde med The Philadelphia Inquirer, snakket han om det kommende albumet – som er produsert av Tortoise-trommeslager John McEntire – og om sin filosofi i forhold til nytt låtmateriale. 

– Jeg spiller inn plater, og så hører jeg ikke på resultatet og sjekker ikke ut plata etterpå. Aldri. Sangene får et eget liv gjennom å bli spilt. Vi jobber hardt for å få festet låtene på tape akkurat slik vi vil ha dem, men når det er gjort, legger vi det til side. Siden glemmer vi det på mange måter, og lar låtene vokse i takt med vår egen utvikling, fortalte gitaristen, som ble med i bandet før utgivelsen av «May I Sing With Me» i 1992.

Albumet blir bandets trettende studioalbum, og deres første langspillende utgivelse siden «Popular Songs» fra 2009. Plata ble anmeldt av Finn P. Madsen, og høstet fem stjerner da den kom for nokså nøyaktig tre år siden.

– Med «Popular Songs» markerer det alternative kultbandet Yo La Tengo deres sølvbryllup. Det er en tittel med modifikasjoner. Trioen fra Hoboken, New Jersey har aldri gjort så mye for å slå bredt gjennom, men har i hele karrieren spilt på egne premisser, skrev Madsen, og konkluderte:

– Den symfoniske «Here To Fall» låner idérikt fra progrocken, «Avalon Or Someone Very Similar» er søtladen pop inspirert av kaliforniske solnedganger og «Periodically Double Or Triple» er kjølig soul hentet direkte fra Motown. Albumet lukker med den mantra-aktige «The Fireside», og den et kvarter lange «And The Glitter Is Gone», bygget over samme repeterende bassgang og en hypnotisk collagestøy, som viser at Yo La Tengo stadig tør utfordre seg selv. «Popular Songs» er Yo La Tengos beste utgivelse på et årti og er ganske enkelt en uimotståelig størrelse, skrev Madsen.

ANNONCE