Nyhet

Yo La Tengo deler låt

Trioen serverer smakebit fra sitt kommende album i form av låten «Ohm». Hør låten og se videoen her!

I midten av forrige måned annonserte Hoboken-trioen Yo La Tengo at de snart var klare med sitt trettende studioalbum. Deres kommende utgivelse har fått navnet «Fade», og slippes via plateselskapet Matador 14. januar.

«Fade» blir bandets første langspillende utgivelse siden «Popular Songs» fra 2009. Plata ble anmeldt av Finn P. Madsen, og høstet fem stjerner da den kom for nokså nøyaktig tre år siden.

– Med «Popular Songs» markerer det alternative kultbandet Yo La Tengo deres sølvbryllup. Det er en tittel med modifikasjoner. New Jersey-trioen har aldri gjort så mye for å slå bredt gjennom, men har i hele karrieren spilt på egne premisser, skrev Madsen, og konkluderte:


– Den symfoniske «Here To Fall» låner idérikt fra progrocken, «Avalon Or Someone Very Similar» er søtladen pop inspirert av kaliforniske solnedganger og «Periodically Double Or Triple» er kjølig soul hentet direkte fra Motown. Albumet lukker med den mantra-aktige «The Fireside», og den et kvarter lange «And The Glitter Is Gone», bygget over samme repeterende bassgang og en hypnotisk collagestøy, som viser at Yo La Tengo stadig tør utfordre seg selv. «Popular Songs» er Yo La Tengos beste utgivelse på et årti og er ganske enkelt en uimotståelig størrelse, skrev Madsen.

Deluxe-utgaven av «Fade» vil akkompagneres av en syvtommer med coverversjoner av blant annet Todd Rundgrens «I Saw The Light» og Times New Vikings «Move to California». Det er ikke første gang Hoboken-bandet gir ut coverlåter. I 2006 slapp de kompilasjonsalbumet «Yo La Tengo Is Murdering The Classics», hvor de blant annet tolket band og artister som The Stooges, Eurythmics, Brian Eno, Yes og Petula Clark.

I dag la derimot bandet ut den første smakebiten fra «Fade» i form av låten «Ohm», som er første låt ut på deres trettendealbum. Låten har også fått en stop-motion-video som viser treet som er avbildet på coveret til «Fade», hjemmehørende i Overlook Park i vestkystbyen Portland.


Hør «Ohm» under:

ANNONCE