Nyhet

Samarbeids-EP slippes straks

Smakebiter på Yelawolf og Travis Barkers «Psycho White» kommer allerede denne uken, forteller Barker via Twitter.

GAFFA skrev tidligere i sommer om samarbeidet mellom de særdeles tatoverte herrene Yelawolf og Travis Barker. Samarbeidet mellom sørstatsrapperen og Blink 182-trommeslageren startet da Yelawolf designet t-skjorter til Barkers klesmerke Famous Stars & Straps, en kolleksjon som ble sluppet i midten av mai.

Resultatet av samarbeidet har blitt en EP ved navn «Psycho White», hvis slippdato lenge har forblitt innhyllet i tåken, men nå kan Barker røpe at den er på trappene. Via Twitter røpet Barker at de i løpet av få dager vil offentliggjøre EP-ens omslagskunst, samt gjøre tilgjengelig den første singelen fra EP-en. I tillegg til Yelawolf – hvis ordentlige navn er Michael Atha – og Travis Barker, vil man på utgivelsen også kunne høre Rancid-gitaristen Tim Armstrong.

Yelawolfs arbeid med EP-en har ført til at hans andrealbum, «Love Story», i en tid har blitt satt på vent. Da GAFFA intervjuet sørstatsrapperen under årets Øya-festival, snakket han også om utgivelsesplanen sin denne høsten.


– Jeg har egentlig planlagt flere utgivelser før «Love Story» kommer. Nå snart slipper jeg en ny mixtape, «Trunk Muzik Returns», og så har jeg samarbeidet med Big K. R. I. T. på skiva «Country Cuzins», sa Atha den gang.

Alabamaværingen overrasket nok noen og enhver da han innledet et samarbeid med singer-songwriteren Ed Sheeran, men Yelawolfs samarbeid med Barker er kanskje ikke så fryktelig overraskende. Atha har lenge snakket varmt og lenge om sitt forhold til punk og metall, og om å høre på metall i sørstatene, som tradisjonelt sett er kristen-USAs kjerneområde. Han hadde tidligere på dagen besøkt metallsjappa Neseblod på Grünerløkka i Oslo.

– Jeg vil vel egentlig si at jeg vokste opp på metall. Jeg hørte mest på gammel thrash metal, var inne i band som blant annet Sepultura. På Neseblod kjøpte jeg en tolvtommer av Anvils «Metal on Metal», en Anvil-patch, samt en vintage Metallica-skjorte med påskriften «Metal Up Your Ass». Den så skikkelig gammel og herja ut. Den hettejakka mi har en Slayer Magazine-logo på ryggen, det finnes visst bare to av den. Jeg burde egentlig kjøpt noen utgaver av magasinet (legendarisk metallfanzine, journ. anm.), også, men… Han fyren i kassa ga meg lit tyn for det, men jeg følte meg litt bedre da jeg kjøpte den hoodie-en, i det minste. Den Anvil-patchen kunne jeg jo ha kjøpt i en hvilken som helst butikk, men det skal bli kult å si til folk at jeg kjøpte den akkurat der. Du vet, jeg kommer fra Sørstatene, midt i bibelbeltet med masse baptistkirker og alt det der. Det at det i det hele tatt finnes butikker som selger metall er temmelig rått. Jeg bor i Nashville, nå, og der står jo countrymusikken sterkt, men jeg liker å ha all denne musikken rundt meg. Metallmusikken er fortsatt viktig for meg, sa Atha i begynnelsen av august.


Det verserer også rykter om at «Psycho White» vil kunne lastes ned gratis.

– Jeg kjenner ikke til de lovmessige detaljene, om EP-en komemr til å bli solgt eller om den slippes gratis. Som artist håper jeg jo at den havner i butikkhyllene, men vi får se. Vi får den nok ut på et vis. Jeg er bare gira på at folk skal få hørt det, sa Atha til Billboard.

ANNONCE