Nyhet

Neneh Cherry & The Thing remikses

Samarbeidsalbumet «The Cherry Thing» blir utgitt i ny, remikset drakt, med bidrag fra både norske og utenlandske artister.

Tidligere i år var det nok mange som nok satte frokostblandingen i halsen – men på en hyggelig måte, om det i det hele tatt er mulig – da de fikk høre at den svenske åtiitalsheltinnen Neneh Cherry skulle inngå samarbeid med det norsk-svenske jazzkollektivet The Thing.

Resultatet av dette samarbeidet kom i slutten av juni, da albumet «The Cherry Thing» ble lansert. På plata tolket sangeren og jazzbandet andres låter, og alt fra MF Doom til The Stooges via Suicide ble lagt under lupen til samarbeidsbandet.

Albumet ble anmeldt av GAFFAs Robin Sande, som kalte plata fandenivoldsk, harmonisk og dirrende, og som ga den fem stjerner.


– «The Cherry Thing» er ingen floskel. Til det er platen så alt for variert, drivende og, ikke minst, utfordrende. Vi snakker om en konstellasjon som har gjort sin originale vri på en rekke låter man ikke umiddalbart anser som covermateriale. Vakrest av dem alle er versjonen av Suicides «Dream Baby Dream». En låt som har blitt strukket ut, nedtonet, og ytterligere harmonisert. Med Neneh Cherrys vokal, som sterkt kan minne om Billie Holidays, og The Things stødige og gradvis utagerende akkompagnement, er dette som en sval reise i det ubevisste, skrev Sande i juni. 

Nå er det Neneh Cherry og The Things tur til å bli lagt under lupen, når Smalltown Supersound slipper en EP med remikser av låtene fra «The Cherry Thing». Utgivelsen har fått navnet «The Cherry Thing Remixes EP», og slippes den tolvte november. EP-en vil altså inneholde remikser av låter som i utgangspunktet er coverlåter – et skikkelig metaprosjekt.

På EP-en vil en rekke profilerte – og ikke fullt så profilerte – norske artister bidra. Blant dem finner man Kim Hiorthøy, Prins Thomas, Lindstrøm og Lasse Marhaug – samt Carmen Villain, som er alter egoet til musiker og modell Carmen Hillestad.


På listen over internasjonale bidragsytere på utgivelsen, finner man navn som den tidligere Sonic Youth-gitaristen Jim O'Rourke, den japanske støyguruen Masami Akita – bedre kjent under kunstnernavnet Merzbow – irske Four Tet, eller Kieran Hebden, som han egentlig heter.

En smakebit fra den kommende EP-en er allerede lagt ut. Sjekk ut Kim Hiorthøys remiks av  «What Reason Could I Give»:

 


Neneh Cherry & The Thing - What Reason Could I Give (Kim Hiorthoy remix) by smalltownsupersound

ANNONCE