Nyhet

Muse presenterer videoen til «Madness»

Førstesingelen fra deres kommende, sjette studioalbum blir akkompagnert av flotte, visuelle effekter.

For snart tre uker siden hadde låten «Madness» premiere på BBC Radio 1, og i tiden etter har låten opplevd aktiv snurring både på radio og på nett. Singelen og dens tilhørende låttekstvideo har blitt sett nesten 4,8 millioner ganger på YouTube, og nå har førstesingelen også fått følge av en musikkvideo. Muse er ikke kjent for å spare på de visuelle effektene når de skal lage musikkvideo, noe som også er tilfellet ved denne videoen, som er filmet i undergrunnsbanen i Los Angeles, og som kanskje påkaller assosiasjoner til opptøyene i London for et drøyt år siden.

«Madness» er den første offisielle singelen fra «The 2nd Law», som blir å finne i butikkhyllene den 1. oktober. Man har fått en forsmak på albumet i form av både den offisielle OL-låten, «Survival», og den instrumentale «Unsustainable», som begge blir å finne på Muses sjette studioalbum.

Nylig uttalte Coldplay-frontmann Chris Martin seg meget rosende om den nye Muse-singelen.

– Etter å ha vært oppvarmingsband for dem for tretten år siden, er jeg stolt over å kunne si at jeg mener at «Madness» er deres beste låt noen sinne, sa vokalisten.

«The 2nd Law» er oppfølgeren til «The Resistance» fra 2009. Albumet toppet albumlistene og solgte til gull i Norge, med 15.000 solgte eksemplarer. I Europa solgte den til dobbel platina, med utrolige to millioner solgte eksemplarer. GAFFAs Christian Erin-Madsen drysset fem stjerner over albumet.

– Med skyskraperambisiøse penselstrøk akselererer Muse heseblesende rundt i musikalske sjangrer og temposkfitninger på deres femte studioalbum. Albumet er et opus som utfolder seg i to tempo: Dels en signaturtro, progressiv rundtur i et rockeunivers, dels i en avsluttende, tredelt tretten minutter lang klassisk symfoni, ekstravagant døpt «Extrogenesis», skrev Erin-Madsen.

Om resten av det kommende albumet kan leve opp til de rosende ordene om førstesingelen og bandets siste studioarbeid, må man vente til 1. oktober med å finne ut av. I juni ble det klart at Muse tar turen til oslo. Onsdag 5. desember står den britiske trioen på scenen i Oslo Spektrum.

I mellomtiden kan man sjekke ut videoen til «Madness»:

ANNONCE