Nyhet

Martha Wainwright gjester Oslo

Den kanadiske singer-songwriteren er snart aktuell med nytt studioalbum, og besøker Rockefeller i slutten av november.

Martha Wainwright kommer fra en musikalsk belastet familie, som datter av Loudon Wainwright III og Kate McGarrigle og lillesøster av Rufus Wainwright. Hun gjorde seg raskt bemerket med sin lett hese stemme og lite konfliktsky tekster, noe som kanskje var tydeligst på debutalbumet hennes fra 2005, med låttitler som eksempelvis «Bloody Mother Fucking Asshole» – som visstnok handler om faren hennes og hans skrale oppdragelsesevner.

Wainwright har utgitt to studioalbum, og den 12. oktober i år er hun atter en gang aktuell, denne gangen med albumet «Come Home To Mama». Hennes forrige album, «I Know You're Married But I've Got Feelings Too» kom ut i mai i 2008 og ble særdeles godt mottatt av GAFFAs anmelder Leonora Christina Skov, som kalte plata en himmelsk munnfull.

– Selv om stilen fortsatt har sine røtter i den narrativ amerikansk folkpop, eksperimenteres det livlig med sangstrukturen, fullt orkestrerte passasjer og ren psykedelia. På tekstsiden dyrker Martha stadig det forsmådde, som tittelen lar en ane, men hennes attitude har mye kraft og ironi, og det er både plass til kjærlighetserklæringer og en fet cover av Pink Floyds «See Emily Play». Resultatet er et bemerkelsesverdig variert, men konsistent utspill med en opplagt bred appell. Fra radiopop på «You Cheated Me» til de store følelsene på «Bleeding All Over You». Martha er helt klart en av det nye årtusenets store stjerner, skrev Skov, og ga plata full pott og seks stjerner.


Onsdag 28. november kommer Wainwright og hennes band til Oslo og Rockefeller. Billettsalget åpner førstkommende fredag klokken 09.00.

ANNONCE