Nyhet

Hardcore-ikoner slipper nytt album

DC-kvartetten Bad Brains slipper sitt første album på fem år. Den første singelen fra det kommende albumet kan streames allerede nå.

De amerikanske hardcore-ikonene i Bad Brains streamer nå den første singelen fra «Into The Future», som er tittelen på kvartettens kommende album. Albumet er produsert av bandet selv, og er deres første album siden «Build a Nation» fra 2007, et album som for øvrig ble produsert av det nylig avdøde Beastie Boys-medlemmet Adam «MCA» Yauch. Beastie Boys var opprinnelig et hardcore-band, og varmet opp for og spilte sammen med Bad Brains ved en rekke anledninger tidlig på 1980-tallet.

«Into The Future» skal etter planen slippes 19. november.

Bad Brains ble dannet i 1977, og var opprinnelig et jazz-fusion-band, men etter hvert byttet de bane da bandets medlemmer oppdaget punken, men bandet var aldri fremmede for å trekke inn andre sjangre i sin musikk – blant dem reggae. Bad Brains var også temmelig unike i samtidens punk- og hardcorescene, da de var ett av få band med bare afroamerikanske medlemmer.


I løpet av de siste tjue årene har bandet gjennomgått en heller turbulent periode. Vokalister har kommet og gått, bandet har byttet navn og de har gått fra hverandre og funnet sammen igjen, og som et resultat av det, har bandet sluppet bare et par album i løpet av de siste femten årene.

Nå kommer det imidlertid et nytt album fra bandet, og den første singelen ble lagt ut til streaming på nettstedet til musikkmagasinet Rolling Stone i dag. Klikk her for å høre låten.

Under kan man sjekke ut et opptak fra bandets konsert på den legendariske klubben CBGB i New York i 1982:


ANNONCE