Nyhet

Conor Oberst til Oslo

Etter en del om og men, ble det i dag endelig klart at Bright Eyes-frontmannen gjester hovedstaden og Sentrum Scene i slutten av januar.

Den amerikanske singer-songwriteren Conor Oberst er nok mest kjent for sin ledende rolle i en lang rekke band. Blant disse finner man band som Bright Eyes, Desaparecidos, Monsters of Folk and hans eget Conor Oberst and The Mystic Valley Band.           

I tiden etter utgivelsen av Bright Eyes' «Cassadega» i 2007, trakk Oberst seg tilbake for å fokusere på sin egen solokarriere, selv om han med Bright Eyes i fjor slapp albumet «The People's Key». Albumet ble anmeldt av GAFFAs Mikkel Elbech, som mente at bandet hadde inntatt et mer rockete territorium med suksess.

– Oberst arbeider stadig med en ualminnelig letthet i melodiverkstedet, og rent produksjonsmessig er albumet en ren luksus å lytte til, da de mange elementene – ikke minst takket være Mike Mogis – holdes i nyansert balanse i forhold til hverandre. Fra «Shell Games», som påkaller kjærlighet allerede ved første gjennomlytting, til den paranoid klingende «Haile Selassie» og videre til den «Digital Ash In A Digital Urn»-aktige «One For You, One For Me», utgjør «The People's Key» – som forventet – en på alle måter verdig tilføyelse til Bright Eyes-katalogen. Et katalog som i det siste årtiet har vokst i både spennvidde og kompositorisk styrke, skrev Elbech, og ga plata fem stjerner.


Sitt siste album under eget navn kom i 2009, da han sammen med sitt Mystic Valley Band slapp plata «Outer South». På plata lot Oberst sin bandundersåtter få glimte til med sine egne komposisjoner, og fungerte i så måte som en slags kurator.

– Frontmannen har åpnet låtskriverporten for flere av de øvrige medlemmene, som får lov å synge på deres egne, glimrende komposisjoner. Oberst selv fortsetter med at plukke perler fra den tilsynelatende utømmelige kreative kilden, hvis spennvidde fortsatt er imponerende – fra det vakre og avdempede i «Ten Women» til den bitende protesthymnen «Roosevelt Room», skrev den samme Elbech da albumet ble utgitt i mai 2009.

Det er ikke klart om Oberst møter opp alene eller med band når han gjester Sentrum Scene den 27. januar, men den som lever, får vite. Billettsalget starter førstkommende fredag, 21. september.


ANNONCE