Nyhet

Bendik avslører tittel på kommende album

Trioen har for vane å lette på sløret den femte i hver måned. Den 5. oktober slipper de sitt debutalbum.

Den trondheimsbaserte trioen overrasket nok en del fans da de for en tid tilbake begynte å utforske et tyngre og mer elektronisk lydlandskap enn tidligere, men deres nye retning må sies å være en som kledde bandet veldig godt. I begynnelsen av august slapp de singelen «Forsvinne», som var første smakebit fra deres kommende album.

I dag kunne bandet avsløre tittelen på debututgivelsen, som slippes om nøyaktig én måned. Albumet har fått tittelen «Drømmen Gjør Meg Ingenting», og i et presseskriv tilbyr bandet følgende forklaring på navnevalget:

– Albumtittelen dreier seg om at vi lever i to virkeligheter. Den ene er den faktiske virkeligheten hvor du kan klype deg selv i armen og tenke «det er ikke en drøm», men den andre foregår bare i dine egne tanker og i ditt hode. Du kan altså gjøre de villeste ting, du kan forelske deg i hvem som helst og du kan holde pusten i hundre sekund i din drøm og du vil fortsatt være den du var når du våkner. Drømmen gjør deg ingenting  – egentlig, skriver bandet.

Bendik tilhører stallen til det fremadstormende, midtnorske plateselskapet Riot Factory, som fra før har band som eksempelvis Angelica's Elegy, Sameblod, Dråpe, Amish 82 og HighasaKite i rekkene. Særlig sistnevnte band har skapt bølger i vannet denne sommeren, med spilling på Øyafestivalen, skryt fra Bon Iver, booking til Iceland Airwaves og musikkvideopremiere på NME. Riot Factory inngikk tidligere i sommer et samarbeid med giganten EMI, noe som kan være med på å bære Riot Factory-artistene frem til suksess også utenfor landets grenser.

Om dette også gjelder Bendik kan man ikke si sikkert, men trioen har i alle fall potensiale til å gjøre det stort, med sin kjølige, storslåtte og norskspråklige elektronika.  

Mens man venter på deres debutalbum, tåler man definitivt et gjenhør singelen «Forsvinne»:

BENDIK - Forsvinne (edit) by Riot Factory

ANNONCE