Nyhet

Wu-Tang Clan vender tilbake?

RZA drøfter muligheten for at det legendariske rapkollektivet kan vende tilbake – men bare hvis han selv får total kontroll.

Til neste år er det tjue år siden Staten Island-gjengen i Wu-Tang Clan ga ut sitt første, og utvilsomt mest klassisk album, «Enter The Wu-Tang (36 Chambers)». Til tross for sitt noe upolerte lydbilde gjorde plata det overraskende bra på den amerikanske Billboard 200-listen, og innen 1995 hadde plata solgt til platina, med over en million solgte skiver. Albumet får gjerne også æren for å ha ført amerikansk undergrunnshiphop ut til mainstreampublikummet.

Kollektivet bestod blant annet av rapperen og produsenten RZA, som i disse dager får mye publisitet rundt sin debut som filmregissør med den Quentin Tarantino-regisserte ninjafilmen «The Man with The Iron Fists». RZA har lenge vært en dedikert film- og kung fu-tilhenger, noe som blant annet ble tydelig da han lagde filmmusikken til Tarantinos «Kill Bill Vol. 1» og Jim Jarmuschs «Ghost Dog: The Way of The Samurai», begge med elementer av japansk krigerkultur.

I et intervju med The New York Times, drøftet RZA – hvis egentlige navn er Robert Fitzgerald Diggs – muligheten for Wu-Tang Clans comeback. Dette vil kun skje under visse forutsetninger, fremholder RZA.


– Det er én mer jobb Wu-Tang Clan må gjøre. Tjueårsjubileet til «Enter The Wu-Tang Clan (36 Chambers)» er neste år. Vi behøver å fullstendig, effektivt, ordentlig og profesjonelt representere vår merkevare – én gang til. Men denne gangen skal vi møte opp i tide på våre egne konserter, pressekonferanser og studioavtaler, sier rapperen.

Etter utgivelsen av debutalbumet, slapp Wu-Tang Clan ytterligere fire album. Deres foreløpig siste album het «8 Diagrams» og kom i 2007. RZA blir gjerne beskrevet som gruppens leder, og i følge ham selv, ledet han også Wu-Tang Clan rent kunstnerisk og forretningsmessig – «som en diktator», i følge ham selv – de første fem årene. Nå håper han å atter en gang ta kontrollen og styre bandet i riktig retning.

– Hvis jeg får en ny mulighet til å fullmakt til å fungere som skipets kaptein, tror jeg vi kunne ha gitt verden et nytt album. Kanskje. Om ikke annet, så i alle fall en ny turnérunde. Uansett tror jeg Wu-Tang Clan kan makte å gjøre en runde til, hvis det gjøres propert. Men hvis dette ikke skjer – uansett om det er min skyld, deres skyld eller verdens skyld – vil jeg fortsette å skape kunst og videreføre Wu-Tang-sagaen. Hvis jeg er fyren som må leve ut de delen, skal jeg leve livet til det fulle, forteller Diggs til The New York Times.


Wu-Tang Clan skulle egentlig spille i Bodø og Orkanger denne sommeren, men på grunn av bookingrot – hvor blant annet Sveinung Sundli, som var festivalsjef for Vannspeilet i Orkanger mente seg svindlet av en norsk konsertbooker – ble begge opptredene avlyst.

ANNONCE