Nyhet

Rap-legende til Oslo – for første gang på ti år

GAFFA.no - alt om musikk.

Geniet fra Wu-Tang Clan er underveis til hovedstaden for sin første Oslo-konsert på snart 10 år.

Det melder John Dee, som får GZA på besøk onsdag 29. august, og skriver:

«Wu-Tang Clan er en av de viktigste rapgruppene noensinne og Gary Grice, alias GZA – Genius Of The Wu-Tang Clan, blir av mange regnet som den beste rapperen i Wu-Tang-universet».


LES OGSÅ: GAFFA rangerer fra verst til best: Kanye West sine siste fem prosjekter.

Grice (51) solodebuterte i 1991 med Words From The Genius, før han året etter ble fullverdig medlem av Wu-Tang Clan. I 1995 kom det et nytt soloalbum, det legendariske Liquid Swords, som var produsert av RZA og der nesten samtlige klanmedlemmer gjestet.

Nytt album på vei


Det ble kalt «et av de mest betydelige lyriske reisene i hip hop-historien» av Chicago Tribune, og GZA ble for noen år siden invitert til å holde foredrag blant annet ved Harvard-universitetet om låttekster.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Turneen som bringer GZA til Oslo, sies å være i anledning hans syvende langspiller - det lenge ventede og utsatte Dark Matters, som ifølge Rockefellers pressemelding han «straks er klar med». På albumet har han latt seg inspirere av kvantefysikken.

LES OGSÅ: Full pott til Anderson .Paak på Kadetten.

— Det er bare en vakker historie - planeter, svarte hull, kometer, sa han til Rolling Stone i 2016 da albumet var under utvikling med blant andre Vangelis som inspirasjonskilde.


(©NTB)

ANNONCE