Nyhet

WiMP hedrer åttitallet

I samarbeid med WiMP har en rekke norske artister spilt inn sine versjoner av kjente og kjære åttitallslåter. Første låt kom allerede i dag, og er signert Thom Hell og amerikanske Lissie.

1980-tallet fostret en del musikk som fortsatt spiller en viktig rolle for dagens musikkinteresserte, artister og deres fans. Musikktjenesten WiMP har valgt å anerkjenne tiårets musikalske arv ved å initiere til prosjektet «Forever Young», hvor de har invitert en rekke norske artister til å spille inn sine versjoner av kjente åttitallsklassikere.

– Vi syntes det var på tide med en ordentlig åttitallsgjennomgang, og når vi først skal slå på stortromma føles det naturlig å bruke alle mulighetene som ligger i WiMP. Hver uke anbefaler vi nye låter og album, med et spesielt fokus på norsk musikk. Da er det ekstra moro å kunne presentere noe man kanskje ikke forventer å finne i tjenesten, sier redaksjonssjef i WiMP Norge, Sveinung Rindal, i et presseskriv.

Hver dag i november måned vil WiMP presentere en originalinnspilling fra åttitallet, som er plukket ut av redaksjon bestående av en rekke ringrever fra norsk musikkliv, blant annet Unni Wilhelmsen, Ravi og Tor Milde. Prosjektet gallionsfigurer vil også sette sammen en rekke spillelister med åttitallsmusikk i løpet av neste måned.


Seks åttitallslåter vil bli gjort ekstra stas på av et knippe norske artister, som presenterer låtene i ny og oppdatert drakt, og kanskje med en egen og uventet vri. Disse coverlåtene vil bli presentert hver fredag i november, men WiMP tjuvstarter på prosjekter allerede i dag, når musikktjenesten gjør tilgjengelig Thom Hell og Lissies versjon av Patrick Swayzes «She's Like The Wind», som ble gjort populær da filmen «Dirty Dancing» om i 1987.

WiMP har tidligere markert seg med sine samarbeidsprosjekter. Sammen med Øyafestivalen og NRK P3 hadde de under årets festival i Middelalderparken den såkalte Øyacontaineren, hvor artister gikk sammen om å spille coverlåter i en container. Der møttes blant annet Susanne Sundfør og Bushmans revenge, og deres versjon av Depeche Mode-låten «Enjoy the Silence» blir neste låt ut på «Forever Young»-prosjektet til musikktjenesten.

Hør Thom Hell feat. Lissies versjon av «She's Like The Wind» her.


ANNONCE