Nyhet

U.S. Girls erstatter Talk Normal

Den amerikanske støyrockduoen imponerte på Roskilde, men har avlyst sin opptreden på Gut Feelings i begynnelsen av desember. Festivalen har funnet en erstatning i U. S. Girls.

Gut Feelings-festivalen arrangeres for andre gang i år i begynnelsen av desember, og på programmet står band og artister som Sameblod, Sandra Kolstad, The Very Best, Naïve New Beaters, Tuba Tuba, Phil T. Rich og Egyptian Hip Hop.

På programmet sto også New Jersey-duoen Talk Normal, som blant annet spilte på Roskilde-festivalen i sommer. Sarah Register og Andra Ambryo spilte på festivalens minste scene, innendørsarenaen Gloria. Samtidig spilt en annen artist fra New Jersey – Bruce Springsteen.

– Amerikanerne trakterer trommesett, diverse elektronikk, gitar og bass, men deres måte å traktere instrumentene på er særdeles leken og nærmest intuitivt, i det trommeslageren lettet rumpa fra trommekrakken, bøyde seg over trommesettet og hamret løs på mikrofonen med pusting, pesing og growling som kunne passet mer inn hos et klassisk, britisk grindcore-band fra slutten av åttitallet. Talk Normal viker også å ha sin kilde i bluesen mer enn noe annet og mer moderne utspring, i alle fall virker trommeslagerens vokal å være inspirert av vokalister som Janis Joplin eller Jack White, i det hun drar på med patosstappede vokallinjer som ikke mangler nerve på denne siden av en rotfylling uten bedøvelse. Talk Normal er også forfriskende på den måten at de virker å ha en veldig ærlig og intuitiv måte å traktere instrumentene sine på: Punk kan være et nærliggende begrep å ta i bruk, i det gitaristen ikke så ut til å ta i bruk et eneste riff, men heller benyttet gitaren som en ren lydkilde. Trommeslageren brukte seg av slagverket på en nærmest barnlig måte, som virket svært forfriskende og skapte en uforutsigbarhet i settet. Teknikken var ikke det som står i høysetet; heller er det fremførelsen som ble aksentuert.


Talk Normal virket å være i tvil om hvor lang tid de hadde til rådighet: Trommeslageren gikk av scenen på et svært ugunstig tidspunkt – nærmest midt i en låt – og forsterkerne ble stående igjen og ule av ensomhet. Vi publikummere ble tatt på senga, og ble med ett klar over at vi hadde vært vitne til en ganske så unik konsert, ble det skrevet om konserten, som ble vurdert til fem stjerner.

Talk Normal har nå avlyst alle sine forpliktelser i Europa dette året, noe som dessverre også innbefatter Gut Feelings. Festivalen har derimot allerede funnet en brillefin erstatning for bandet.

Bak navnet U.S. Girls finner man amerikanerinnen Meghan Remy (bildet), som i fjor slapp det temmelig obskure, men likevel bejublede albumet «U.S. Girls on KRAAK», som blant annet musikknettstedet Pitchfork beskrev som et salig sammensurium av inspirasjonskilder, fra femitallsrock til sekstitallspop, influert av ambient og Roy Orbison, alt på en gang. Like etter utgivelsen av «U.S. Girls on KRAAK» ble Remy signert på plateselskapet FatCat, som førstkommende mandag gir ut hennes andre album, som har fått navnet «Gem».


Det er altså ingen grunn til å sørge så alt for lenge over Talk Normal, altså, og om man vil bli varm i trøya, kan man godt sjekke ut U.S. Girls under, først som sist:

ANNONCE