Nyhet

TrashPop får egen scene

Konsertkonseptet har levd som kristiansandsnomader etter at konsertstedet På Hjørnet la ned i vinter, men fra november får TrashPop et permanent hjem i studentstedet Pir6.

I følge egne vedtekter er «TrashPop et ikke-kommersielt konsertkonsept i Kristiansand dedikert til nye, spennende og aktuelle artister fra inn- og utland. Vi har arrangert over 450 konserter med over 500 artister siden 2004. Arbeidet er basert på frivillig innsats og kjærlighet til musikk.»

Etter at konsertstedet på Hjørnet la ned sin virksomhet i februar, har TrashPop vært pent nødt til å være en ambulerende kulturopplevelse, og siden den gang har konsertene vært arrangert på hele åtte av sørlandsbyens scener. Nå har derimot TrashPop og Studentsamskipnaden i Agder kommet til enighet, og konsertkonseptet flytter inn i nye lokaler i november.

Den 8. november har TrashPop booket inn de energiske danskene i Reptile Youth (bildet) til å spille på studentstedet Pir6, som altså blir TrashPops nye hjem. Pir6 drives av Studentsamskipnaden i Agder, og åpnet dørene sine i mars 2009.


– Det har manglet en scene for nye og aktuelle artister, med god lyd og god scene. Man har ikke hatt et sted i Kristiansand som er som Hulen i Bergen, Folken i Stavanger og som Kroa i Bø, sier TrashPop-sjef Mads Hatlevik i et intervju med Radio Sør. Han presiserer at selv om TrashPop nå får en permanent scene på et studentsted, vil det ikke ha noen innvirkning på deres bookingfilosofi.

– Vi skal bli kraften som endrer Pir6 til å bli det stedet i Kristiansand man går for å oppleve ny og spennende musikk. TrashPop vil være TrashPop. Vi har et konsept som er unikt i stor omkrets rundt Kristiansand. Vi går fortsatt etter en del interne kriterier. Den finnes bare én sjanger, og det er god musikk, sier Hatlevik.

Hatlevik fortalte videre at konserten med Reptile Youth vil fungere som en kickoff til Sørveiv, som er et sørnorsk musikkbransjetreff som i år arrangeres fra 9. til 10. november. Over førti artister vil være å finne på programmet til Sørveiv dette året.


ANNONCE