Nyhet

Sandy herjer i USA – musikkbransjen rammes

Rockemuseet i Cleveland har blitt skadet, musikkbransjen taper penger og stjernene sender varme tanker via Twitter.

Orkanen Sandy har i de siste dagene herjet i det østlige USA, og uværet har ført til oversvømmelser av undergrunnsbaner, startet branner, veltet trær og i ekstremt stor gard forstyrret dagliglivet for millioner på østkysten av USA. Det voldsomme uværet har også gjort skade innenfor musikkens verden.

De kraftige vindene fra orkanen har skadet Rock and Roll Hall of Fame-bygningen i Cleveland i Ohio, men de historiske gjenstandene i museet har ikke tatt skade av uværet. I tillegg meldes det om at musikkbransjen taper penger på grunn av avlyste konserter.

I New York ble flere show og konserter avlyst mandag og tirsdag, blant annet med standup-komikeren Louis C. K., rapperne Mos Def og Ghostface Killah, samt elektronikaartisten Grimes. Bruce Springsteen ble tvunget til å utsette sin konsert i Rochester, New York fra tirsdag til onsdag, og Cat Powers planlagte søndagskonsert i Philadelphia blir flyttet til den 2. januar. De avlyste konserter utgjør et finansielle tap for de berørte artistene, spillestedene og promotørene, og på lengre sikt vil stormens ødeleggelser og mangel på elektrisitet førte til store økonomiske tap.


Mange berømtheter i den amerikanske musikkbransjen har formidlet sine tanker og følelser via sosiale medier i de siste dagene. Eksempelvis skrev Lady Gaga på sin Twitter-profil at «hun aldri vil se 'Grease' igjen», nylig Oslo-aktuelle Grizzly Bear skrev «hell og lykke, New York City! Dere kan beseire 'Frankenstorm'!!!», mens Katy Perry twitret at hun sendte «lys og kjærlighet til de på østkysten. I sær lys!».

ANNONCE