Nyhet

Refused tilbake til Oslo

Det var mange som ønsket seg en klubbkonsert med de gjenforente hardcore-legendene i Refused i stedet for en konsert på Øyafestivalen - nå kan alle disse sette et stort kryss i kalenderen.

Det virker egentlig som de aller fleste Refused-konsertene etter gjenforeningen har sendt samtlige publikummere ut i tåken, og der har de blitt siden. Mange har endt opp med å reise etter bandet for å få med seg ekstra festvaikonsert eller en klubbkonsert, siden det hele veien så mørkt ut for at Refused kom til å holde det gående lenge nok til at det kom til å bli en klubbkonsert her til lands. De har blant annet innledet «Refused Are Fucking Dead» på turnéen med at det faktisk kommer til å ta slutt også denne gangen. 

Ikke riktig enda heldigvis, og søndag 9. desember inntar svenskene Sentrum Scene i Oslo. Dette er den neste siste konserten bandet gjør før det er slutt for denne gang - den aller siste er i Refuseds hjemby, Umeå, 15. desember.

Det er ofte man sier at det kan lønne seg å være kjapp med billetthandel dersom man har tenkt seg til en konsert, men her vil vi gjerne påpeke viktigheten av det. You snooze - you lose. Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden.


Refused oppfylte mange drømmer da de i januar annonserte at de kom til å spille konserter sammen igjen i år, 14 år etter at de takket for seg - og det var med denne beskjeden at de kom med gladnyheten:

– Vi fikk aldri yte «The Shape Of Punk To Come» rettferdighet da den kom ut, vi var for opptatt med intern krangling til å kunne fokusere på den jobben. Plutselig får vi nå muligheten til å gjøre det slik vi hadde tenkt. Vi vil gjøre det på nytt, gjøre det riktig. Det vil vi gjøre for de som har holdt liv i musikken gjennom alle disse årene, men også for vår egen del. Vi synes dere fortjener det, og vi håper at følelsen er gjensidig.

Mye tyder på at følelsen har vært veldig gjensidig, da GAFFA var på Roskilde inneholdt karakterskalaen nesten ikke nok stjerner til å yte ekstasen rettferdighet:


– Revolusjonen har altså gjort comeback, og det er heldigvis en million ganger bedre en man kunne forventet. Dette er kanskje ikke en konsert stappet med hits, men det føles sånn likevel. «New Noise» som kom helt mot slutten, og fremstod der og da som et av de store øyeblikkene i Roskildes historie. Arena eksploderte til låten som har den perfekte oppbygningen og den perfekte måten å få alt og alle til å klikke. Og klikker gjør folk fullstendig - selv mens Lyxzén ligger flat på scenen med øynene igjen når låten er ferdig. Slike øyeblikk er det særdeles lang tid mellom, og for de fleste som var tilstede, så vil jeg bli overrasket om det ikke står igjen som årets konsertøyeblikk. Ingen går amok på denne måten uten grunn.

Søndag 9. desember er de altså på plass i hovedstaden igjen, billetter er i salg via Billettservice fra lørdag 6. oktober klokken 10. Så er det bare drøye to måneders venting før Sentrum Scene eksploderer.

ANNONCE