Nyhet

R. E. M.-gitarist gir ut soloalbum

Peter Buck slipper sin solodebut på begrenset vinylopplag.

Den tidligere R. E. M.-gitaristen Peter Buck er klar med sitt første soloalbum, som gis ut på fredag. Albumet er uten tittel og utkommer i et begrenset opplag på 2000 tolvtommere. Låtene på albumet ble skrevet mens gitaristen var alvorlig skadet grunnet en ryggskade, og var ute av stand til å spille gitar.

– Jeg er klar over at jeg i mange år sa at jeg aldri ville utgi et soloalbum. Det var aldri en plan eller et ønske, men det skjedde bare, uttalte Buck til R. E. M.s hjemmeside.

På det kommende soloalbumet har Buck fått hjelp av en lang rekke musikere, eksempelvis fra den tidligere R. E. M.-bassisten Mike Mills, Corin Tucker fra riot grrrl-bandet Sleater-Kinney, Jenny Conlee fra The Decemberists, Patti Smiths gitarist Lenny Kaye og samarbeidspartnerne Bill Rieflin og Scott McCaughey. Flere av disse vil også bidra med vokal på albumet.


Bucks album blir det første fra et R. E. M.-medlem siden bandet ble oppløst i fjor.

– Da R. E. M. la inn årene, tilbrakte jeg tre måneder på ryggen med en skade som etterlot meg mer eller mindre som en krøpling, ute av stand til å spille gitar. Da bandet mitt var borte, og jeg ikke kunne bruke fingrene på min høyre hånd, begynte jeg å skrive låttekster, som for å ha noe kreativt å ta meg til med. Det er det første jeg har gjort hvor jeg har hatt full kontroll på alt, og albumet endte med å bli en reise gjennom mitt sinn – all den musikken jeg elsker, spilt inn sammen med mine favorittmusikere i en spontan atmosfære, fortalte Buck.

I slutten av september i fjor annonserte R. E. M. at de etter 31 år sammen hadde bestemt seg for å gå i oppløsning.


– Som livslange venner og medsammensvorne har vi besluttet å «call it a day». Vå går fra hverandre med en følelse av takknemlighet, av avslutning og av forundring over alt vi har oppnådd, skrev bandet den gang på sin offisielle hjemmeside.

ANNONCE