Nyhet

Nils Bech slipper andresingel

Sangeren slipper albumet «Look Inside» i begynnelsen av november, men innen den tid kan man høre den andre singelen fra det kommende albumet her.

I dag slapp sangeren Nils Bech singelen «Tie Me Up», som er den andre singelen fra hans kommende andrealbum, som har fått tittelen «Look Inside». Albumet slippes på Fysisk Format fredag 2. november. Singelen vil være albumets første låt. I følge Bech selv, setter låten an tonen for hele det kommende albumet.

– Låten handler om et romantisk møte og hvordan det fikk meg til å se meg selv og ta et oppgjør med ting jeg hadde dratt med meg hele mitt voksne liv. «Tie Me Up» handler om den første tiden rundt møtet albumet handler om. Den er også inspirert av Hito Steyerls film «Lovely Andrea», sier Bech i et presseskriv, og refererer til filmen om den japanske bondage- og fetisj-artisten Asagi Ageha.

«Tie Me Up» er produsert av saksofonisten Bendik Giske, som spilte en stor rolle på Nils Bechs debutalbum fra 2010, «Look Back», både som instrumentalist og produsent. De resterende låtene på Bechs kommende album er derimot produsert av elektronikaduoen Ost & Kjex – bestående av Tore Gjedrem og Petter Haavik – som også bidro som produsenter på låten «French Affairs» på artistens debutalbum.


Andre medvirkende på «Tie Me Up» er filonist Kari Rønnekleiv, bratsjist og arrangør Ole Henrik Moe, perkusjonist Thomas Strønen og – noe overraskende, kanskje – den anerkjente fotografen Knut Bry, som spiller piano.

Nils Bech var sist aktuell i slutten av juni, da han slapp førstesingelen «A Sudden Sickness» med akkompagnerende musikkvideo av Benjamin Alexander Huseby. Denne videoen ble plukket opp av fotografikuratoren Susan Bright, da hun på oppdrag fra prestisjetunge Time Magazine ble bedt om å velge ut sine favorittvideoer. Da havnet videoen – som er spilt inn i og rundt Henie-Onstad Kunstsenter, med James Jeanette Main i hovedrollen – i selskap med videoer av artister som Die Antwoord, New Order, R. E. M., Massive Attack, Chris Isaak, Radiohead, Pj Harvey og Spoek Mathambo.

Hør «Tie Me Up» under:


Nils Bech - Tie Me Up by TigerFysiskFormat

ANNONCE