Nyhet

Inferno avslører nye navn

Infernofestivalen har allerede begynt å fylle på programmet for den neste påskeformørkelsen, og i går kveld ble to nye headlinere meldt klare for festivalen.

Det er ikke akkurat ubetydelige navn Inferno brukte mandagskvelden på å offentliggjøre, for i denne runden var det nemlig Satyricon og Taake (bildet) som ble meldt klare for Inferno 2013.

Begge navnene har gjestet Inferno ved tidligere anledninger - Satyricon i 2008, og Taake i 2003 og 2010. Satyricon er inne i en rolig periode for tiden, og Inferno-konserten blir første sjanse for fans til å høre låter fra det kommende åttende albumet fra Sigurd Wongraven & Co. Det kommende albumet blir oppfølgeren til «The Age Of Nero», som ble sluppet i 2008.

Taake slapp sitt femte album, «Noregs Vaapen», i 2011, og det har ikke gått stille for seg. Da albumet ble nominert til Spellemann for årets beste metallplate, ble det satt fokus på de islamkritiske tekstene på albumet. Juryen bestemte seg imidlertid for å holde fast ved sin avgjørelse, dog det var Årabrot som stakk av med prisen til slutt.


Festivalen måtte tåle en del kritikk for årets program, som til tross for navn som Autopsy, Borknagar og Arcturus, manglet de helt store navnene på toppen av plakaten. Det ser det ut til at festivalen har tatt til seg, og 2013 tegner til å bli et år man ikke bør nøle særlig med å skaffe seg billetter.

Fra før av er Purified In Blood, In Vain, Solefald, Diskord og Aeternus meldt klare for Inferno 2013. Billetter er i salg nå via Billettservice.

ANNONCE