Nyhet

Glasvegas tilbake etter floppen

Skottene er i gang med innspillingen av sitt tredje album, kan frontmann James Allen fortelle.

Glasvegas-frontmann James Allen avslører i et intervju med NME at bandet er i gang med sitt tredje studioverk, som har fått navnet «Whoever Shouts The Loudest». Albumet vil bli utgitt en eller annen gang i løpet av neste år, og albumet blir produsert av Allens selv i hans hjem i Glasgow.

Det skotske bandet debuterte i 2008 med et selvtitulert album, som ble både hypet og skrytt opp i skyene av kritikere verden over. Albumet ble fulgt opp i fjor med utgivelsen «Euphoric Heartbreak», som i motsetning til debutalbumet, floppet rent kommersielt. Nidvisen med det andre albumet endte med at bandet ble droppet av Columbia, plateselskapet sitt. Albumet gjorde det middels bra på hitlistene, også. Den kom seg opp på tiendeplass på albumlistene i Storbritannia, mens den i Norge aldri kom seg høyere enn til 26. plass. Det lykkes derimot «Euphoric Heartbreak» å nå førsteplass på albumlistene i Sverige – som eneste land – kanskje mye grunnet bandets svenske trommeslager Jonna Löfgren.  

– Det er vanskelig for en artist å virkelig forstå hvorfor noen skulle få kontakt med deres lidenskap. Det finnes album som jeg selv ikke likte i begynnelsen, men som vokser med tiden. «Euphoric Heartbreak» kan kanskje sies å vøre et sånt album for enkelte mennesker. Man må bare lære den å kjenne bedre, sa Allen til NME om albumfloppen.

Selv om albumet mottok svært blandede kritikker, var GAFFAs Kristian Bach Petersen positivt innstilt til albumet.

– Det er noen år siden det har eksistert et band med samme slags forventninger hvilende over seg i forbindelse med det vanskelige andrealbumet, som Glasvegas. Det fungerer best når den skotske kvartetten hever lista og forsøker litt mer, men knapt nok optimalt, når man ser tilbake på debututgivelsen. Åpningsnummeret er en hviske «spoken word», med stemninger fra «Blade Runner» og åttitallsmelankoli. Det er ganske modig gjort å lede lytterne gjennom dette, og fungerer som et bevis på at Glasvegas har store planer. Åpningsnummeret er mer som en tjuvstart å regne, og elder over i det egentlige åpningsnummeret, den voluminøse «The World Is Yours» som fortsetter i samme stil, og det låter både ekte og følelsesladet når James Allan med sin tykke, skotske aksent synger «You don't need me as much as I need you», og produsenten Floods U2-baggasje fornekter seg heller ikke, skrev Petersen, og ga albumet fire stjerner.

Glasvegas skulle egentlig spille på Kollenfest i sommer, men grunnet sykdom ble bandet tvunget til å avlyse sin opptreden.

ANNONCE