Nyhet

Fear Factory kommer til Betong

Den amerikanske metall-kvartetten ga ut sitt åttende studioalbum på starten av sommeren, og denne uken ut på en omfattende europaturné.

Den amerikanske industrial metal-kvartetten Fear Factory fra Los Angeles ble dannet i 1989, og albumdebuterte i 1992 med albumet «Soul of a New Machine». Siden den gang har bandet vunnet popularitet ved å blande inn blant annet death metal, thrash metal og groove metal inn i sin oppskrift, noe som også gjorde sitt til at bandet siden debuten har hevdet seg på både de amerikanske hit- og albumlistene, med over en million solgte plater i hjemlandet.

Siden debuten i 1992 har bandet rukket å utgi hele sju studioalbum. Deres foreløpig siste album het «The Industrialist», og ble utgitt i juni i år. Albumet ble anmeldt av GAFFAs Keld Rud, som mente at man kunne spore rusk i maskineriet til Fear Factory.

– Som forventet leverer gitarene riff som høres ut som maskingeværsalver synkronservert med galopperende basstrommerytmer som lyder som om det var en trommemaskin som var satt i gang. Futuristiske samples og keyboardlyder omkranser det metalliske god, mens Burton C. Bell tidvis leverer hese brøl og svevende melodier med sin spake røst. «Depraved Mind Murder» og den pukete «Difference Engine» fremstår umiddelbart som noen av albumets sterkeste låter. Bandet imiterer derimot seg selv litt for mye på dette albumet, og de to siste låtene, «Religion is Flawed Because Man is Flawed» og «Human Augmentation», er ti minutter med likegyldige lydcollager, skrev Rud, og ga plata tre stjerner.


Noe ujevnt sistealbum til tross, snart kommer bandet til Oslo. Søndag 4. november kommer bandet til Betong på Chateau Neuf, som del av en lengre europaturné som starter i Nottingham i England førstkommende lørdag, og som avsluttes i London den 18. desember.

ANNONCE