Nyhet

El Perro del Mar til Oslo

Svenske Sarah Assbring gjester hovedstaden og Oslo i begynnelsen av desember.

I november slipper gøteborgske Sarah Assbring – kjent under kunstnernavnet El Perro del Mar, «hunden fra havet» på spansk – sitt fjerde album, som har fått navnet «Pale Fire». I den anledning tar hun turen til hovedstaden og Blå, hvor hun spiller konsert fredag 7. desember.

Assbrings forrige album, «Love Is Not Pop», kom i april 2009. GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez var ikke videre imponert over utspillet fra svensken, og kalte det «halvslapp synthesizerpop fra havhunden».

– «Love Is Not Pop» byr på i alt sju låter, og selv om det bestemt er hederlige stunder innimellom, brenner man likevel ikke etter å sette platen på anlegget igjen etter endt gjennomlytting. Der er en ukledelig anonymitet over de fleste av albumets låter og deres innpakning, og etter åpningssporene «Gotta Get Smart» og «Change Of Heart» går der plata på tomgang. Jovisst, den er flott produsert og holder et fornuftig nivå, men det gjør låtenes kvalitet beklageligvis ikke, og en tarvelig versjon av Lou Reeds «Heavenly Arms» gjør kun vondt verre. Summa summarum: Selv om kjærlighet ikke er pop, er det neimen ikke et spennende album, heller, og havhunden bør hurtigst mulig se å få lært sig noen nye triks, hvis ikke hun skal drive for langt til sjøs og videre ut i glemselens osean, skrev Gonzalez, og ga plata to stjerner.


Platas sterkeste låt, «Change of Heart», ble riktignok noe av en hit, og ett av 2009s mest yndede remiksemner. Blant annet ble Robyns remiks av låten – med stakkato synthbassrytmer á la «Dancing On My Own» – spilt hyppig både på radio og på klubber rundt om i verden.

ANNONCE