Nyhet

Eels utgir album i 2013

Bandets tiende album får tittelen «Wonderful, Glorious», og ventes i februar.

Bandets det noe sleipe navnet Eels skjuler frontmannen og hovedlåtskriveren Mark Oliver Everett seg, og den amerikanske singer-songwriteren og multi-instrumentalisten er snart klar med nok en utgivelse. Albumet slippes 4. februar, og blir det tiende studioalbumet fra det amerikanske bandet.

Det kunstnernavntunge bandet består av gitaristene The Chet og P-Boo, bassisten Koool G Murder og trommeslageren Knuckles. De har alle hatt en finger med i spillet når det kom til innspillingen av det nye albumet, skal man tro frontmannen.

– Den eneste regelen jeg hadde under innspillingen var at vi skulle prøve alt. Hvis det var en i rommet som fikk en idé, prøvde vi det alltid ut, uttalte Everett om innspillingene.

Eels' forrige studioalbum kom i 2010, og het «Tomorrow Morning». Albumet var avslutningen på en trilogi begynte med albumet «Hombre Lobo» (2009) og fortsatte med «End Times» (2010). Albumet ble anmeldt av GAFFAs Jan Opstrup Poulsen.

– «Tomorrow Morning» er et både fargerikt og optimistisk album, som ikler seg en elektronisk kappe. Melodiene og harmoniene kjemper om kapp for å skape mest mulig vellyd, uten at det noen gang er it vil om hvem vi har med å gjøre. «Tomorrow Morning» er ellers noe av en musikalsk motsetning til Eels' ofte dystre og destruktive musikalske univers. Men Eels' hyler fortsatt, dog mest av glede, og den til tider overdrevne inspirasjonen fra The Beach Boys er kun med på å gjøre albumet til en merkverdig størrelse. «Tomorrow Morning» er ikke et stort album i tradisjonell forstand. Det er derimot et album fylt med fragmenter av små genialiteter og pussige innfall, servert med en musikalitet og et uhørt høyt bunnivå, som vi kun kjenner fra Eels, skrev Poulsen, og ga plata fem stjerner.

ANNONCE