Nyhet

Clutch bryter tausheten

Det amerikanske kultbandet slipper sitt tiende studioalbum i mars. Utgivelsen har fått navnet «Earth Rocker», og er deres første utgivelse på fire år. I begynnelsen av februar kommer de til Oslo.

Det amerikanske rockebandet Clutch fra Germantown, Maryland har holdt det gående i over tjue år, og i løpet av denne tiden har de vedlikeholdt en sterk fanbase, som har trykket bandets amalgam av sørstatrock, blues og hardrock til brystet.

De albumdebuterte i 1993 med «Transnational Speedway League» allerede i 1993, men det var ikke før de slapp femtealbumet «Pure Rock Fury» på storselskapet Atlantic at det virkelig løsnet for amerikanerne. Bandet har sluppet album jevnt og trutt siden starten, og deres to siste utgivelser kom på tampen av forrige tiår, med albumene «From Beale Street to Oblivion» (2007) og «Strange Cousins from The West» (2009). Siden den gang har det vært stille fra frontmann Neil Fallon og resten av bandet.

«From Beale Street to Oblivion» ble anmeldt av GAFFAs Keld Rud, som betegnet innholdet på plata som eksentrisk bluesrock, kanskje mye på grunn av Fallons etter hvert finslipte ferdigheter som tekstforfatter.


– Vokalist Neil Fallon har utviklet seg til å bli en av tidens mest oppfinnsomme og originale tekstforfattere, og hans kulørte ordkonstellasjoner er et kapittel for seg. Et av albumets absolutte høydepunkter er førstesingelen «Electric Worry», som begynner med en stemningsfull passasje, hvor Fallons baryton akkompagneres av Tim Sults gitar før det storsvingende hovedriffet legger lytteren i bakken. For ikke å snakke om refrenget, som er uhyre simpelt , men samtidig også uhyre fengende. Heldigvis har «From Beale Street To Oblivion» mye mer enn kun dette glansnummeret å by på, og det blir etter hvert vanskelig å finne svake låter på albumet. «From Beale Street To Oblivion» er absolutt ett av Clutchs beste utspill, skrev Rud, og ga plata fem stjerner.

I skrivende stund mastres albumet, og Neil Fallon forteller om hvordan det siste arbeidet på den kommende utgivelsen nå fullføres.

– Å gjøre overdubs i siste liten er morsomt, med munnspill, tamburiner, klapping og koring. Å spille inn en plate kan føles ensformig og monotont, så slike stunder kan være veldig moro. Det er nesten som musikktimene på barneskolen – bare at man kan drikke øl mens man gjør det. Noen ganger kan spontanitet og siste-time-ideer være det som puster nytt liv inn i låter som man har kvernet på i flere uker. Dessuten kan en nært forestående deadline inspirere oss veldig, skriver Fallon i et presseskriv.


Rett ver nyttår legger Clutch ut på europaturné, som starter i London den 22. januar og ender i Stockholm på konsertstedet Tyrol den 7. februar. 5. februar befinner bandet seg derimot i hovedstaden, da de inntar Parkteatret.

ANNONCE