Nyhet

Se årets beste musikkbilder

Denne uken ble vinnerne av GAFFA Photo Award offentliggjort - se alle vinnerne her!

På sensommeren lanserte vi den første utgaven av GAFFA Photo Award, og oppfordret alle til å sende inn sine beste musikkbilder fra 2012. Etter å ha sett gjennom et utall bilder kom juryen frem til vinnerne.

Juryen bestod av fotograf Stian Andersen, Popsenterets kunstneriske leder Paal Ritter Schjerven, artist Hanne Kolstø og GAFFAs redaktør Øyvind Rones.

Årets musikkfoto 2012 er hentet fra bildeserien som også vant beste feature, tatt av Paal Audestad. Her har han fulgt Oslo Ess på tur, og resultatet ble en lekker feature. Juryen begrunnet sitt valg på følgende måte:


– Ikke bare er dette en serie bilder som forteller en historie om de forskjellige sidene av et turnerende band, det er også en serie med sterke enkeltbilder. Som når bassist Nymo er på vei av scenen, mens gitarist Larsson tar i mot siste hyllesten fra et stappfullt Rockefeller. Dette er en bildeserie til å få gåsehud av.

Beste publkumsfoto ble tatt av Karina Rønning på Infernofestivalen. Juryens begrunnelse:

– Å ta bilder på konserter handler i stor grad om å fange øyeblikkene som skjer bare der og da, og når man har med en stor folkemengde å gjøre er det mye som skal klaffe. Juryen falt umiddelbart for dette bildet, mye fordi det er et bilde som like gjerne kunne vært tatt i 1977 som i 2012. Og ikke minst fordi det er et av de øyeblikkene som bare skjer akkurat der og da.


Beste livefoto ble tatt av Ole Kristiansen under Nils Petter Molværs Slottsfjell-konsert i sommer. Der hadde han med seg supergitarist Stian Westerhus, og han ble motivet for vinnerbildet:

– Når man skal ta bilder av artister på scenen handler det veldig mye om å være midt i det hele, og dette bildet av Stian Westerhus er det svært mange på fremste rad som forsøker å ta, men de aller fleste ender svært middelmådige. Her klaffer alt, og viser en artist som har full fokus samtidig som at det skjer ting rundt ham.

Se alle vinnerbildene på GAFFA.com/Photo12.


ANNONCE