Nyhet

Pulp-reunion går mot slutten

Frontmann Jarvis Cocker forteller i intervju at han ikke har planer om å gi ut nytt materiale med bandet, som spiller sin foreløpig siste konsert i begynnelsen av desember.

I begynnelsen av 2011 ble det klart at Sheffield-bandet Pulp – ledet an av dandyen Jarvis Cocker – skulle gjenforenes for en rekke konserter. I følge Cocker hadde den enorme interessen for bandets gjenforening inspirert dem, og i løpet av 2011 og 2012 har bandet spilt en rekke konserter både i hjemlandet og på kontinentet.

Sommeren 2011 opptrådde de blant annet på Way Out West-festivalen utenfor Göteborg. Tilstede på konserten var GAFFA Sveriges Fredrik Van Der Lee, som mente at de ikke spilte noen rolle om bandets comeback var unødvendig eller om det var en hyllest av spillegleden – de regjerte fortsatt.

Publikumshavet foran Jarvis Cocker og hans statistband ga fullstendig blaffen i bandets motivasjon, bakenforliggende motiver eller annet tjafs. De elsker nemlig Pulp. Alt fra grånende journalister til attenårige bygdeungdommer hang med fra den første tonen av «Do You Remember The First Time» og henryktes over Cockers spastiske scenemanerer, hans stand up-duftende minologer mellom låtene og bandets stakkato-hits. Intet er nytt, og det ble ikke bydd på overraskelser. Jarvis poserer, bød på Kitkat-sjokolade og dro merkelige, TV-kritiske anekdoter om John Logie Baird. Akkurat som før. Tiden har stått stille. Blikk stille, skrev Van Der Lee, som til tross for bandets stillstand, mente at de hadde gitt en god konsert til de fremmøtte publikummerne i Vest-Sverige.


Noen håpet kanskje i det lengste på at bandets gjenforening skulle lede til nytt materiale, men i et nylig intervju med det britiske musikkmagasinet Q, kunne Cocker avsløre at de ikke har planer om å søke tilflukt i studioet – denne gangen.  

– Det mest tilfredsstillende ved gjenforeningen er at vi ikke har spilt nytt materiale, noe jeg føler har holdt det relativt enkelt. Vi har ikke vært i studio i løpet av denne perioden, men jeg vet ikke hva som skjer i fremtiden, sa den bebrillede vokalisten.

Pulp er i skrivende stund på turné i Sør-Amerika, og bandet spiller etter planen årets siste konsert i hjembyen Sheffield den 8. desember. Etter denne datoen virker det som om bandet legges på hylla – nok en gang.


– Vi har ikke planlagt konserter etter nyttår. Vi kommer nok bare til å ri inn i solnedgangen. Det virker poetisk og fint. Jeg ønsker ikke å lage en stor greie ut av det. Vi har spilt sammen en god stund nå, og det har vært fint, men vi kan ikke gjøre det i evigheter, heller. Vil man se mer til Pulp? Hvem vet, sa Cocker til Q.

Bandets sjuende og foreløpig siste studioalbum het «We Love Life», og ble utgitt i oktober 2001. Albumet ble produsert av den notorisk mediesky singer-songwriteren Scott Walker, og ble svært godt mottatt da det ble utgitt. GAFFAs Jan Opstrup Poulsen var en av dem som hyllet britenes siste studioutspill.

– Det er i overhengende grad Jarvis Cocker som sparker i gang de storslåtte låtene med sin karakteristiske vokal, samtidig som han på sentimentalt vis snøfter seg gjennom mer alvorlige passasjer på albumet. Men melodiene står aldri stille på «We Love Life», der de konstant tar nye retninger og gjerne kaster seg ut i selvutslettende rockestunt av dimensjoner. Det er med andre ord troverdigheten som er albumets stålsatte fundament. Med sitt syvende album er Pulp i full vigør og helt på høyde med den fremragende utgivelsen «Different Class», men samtidig er det helt andre skyhøyder vi denne gangen snakker om, skrev Poulsen, og ga albumet fem stjerner.


ANNONCE