Nyhet

Patrick Wolf oppsøker kirken

Engelskmannen gjorde en god figur på Iceland Airwaves for en drøy uke siden, og er nå klar for Oslo og Kulturkirken Jakob.

Til tross for at han ikke har fylt tretti, engang, har engelske Patrick Wolf allerede maktet å slippe seks studioalbum. Han debuterte i 2003 med albumet «Lycanthropy», som etter sigende ble spilt inn mellom 1994 – da Wolf var bare elleve år gammel – og 2002. Hans foreløpig siste album kom i midten av oktober og het «Sundark and Riverlight».

Wolfs uttrykk kan sies å blande klassisk instrumentering med pop og elektronika, og hans utvilsomme teft for gode popmelodier har skaffet ham noe av en lojal fanskare –hans såkalte «Wolfpack». Deler av fanskaren hans hadde sikkert tatt turen til Fríkirkjan i Reykjavik for en drøy uke siden, da Patrick Wolf spilte der under Iceland Airwaves.

Til stede ved konserten var også GAFFA-redaktør Øyvind Rones, som beskrev stemningen som salig da Wolf leverte et akustisk sett i den islandske hovedstadskirken.


– Vanligvis opererer Patrick Wolf med storslagen popmusikk, og når han nå skulle spille i Fríkirkjan i Reykjavik, var det et akustisk sett som skulle presenteres. Hadde man kommet for sent til dette, var det fint liten sjanse for å slippe inn. Konsertene i Fríkirkjan var uten tvil populære, og nå som Wolf har sluppet albumet «Sundark & Riverlight» med akustiske nyinnspillinger fra hans ti år lange katalog, var det en perfekt anledning til å ta turen. Wolfs låter tar definitivt ikke skade av en slik behandling, for selv om den type popmusikk han vanligvis leverer er av det mer pompøse slaget, er det låter som er veldig tilrettelagt en slik setting som dette. Det var egentlig enkelte øyeblikk i konserten at man plutselig kunne tenke at dette var en helt vanlig gudstjeneste. Kanskje det er det som er greia, at når man stripper ned superpompøse ting så blir det bare noe salig over det hele. Å være litt salig når man sitter i Fríkirkjan i Reykjavik er vel heller ikke det verste som kan skje. Særlig ikke når det Wolf gjør med dette oppsettet i bunn og grunn kler han mye bedre enn det han leverer på en vanlig konsert. Så er det bare å håpe at Wolf tar med seg dette til Kulturkirken Jakob eller noe lignende i nærmeste fremtid, skrev Rones om konserten, og ga den fem stjerner.

Rones' formaning om en eventuell Wolf-konsert i Oslo viste seg også å være profetisk, for i dag ble det klart at engelskmannen er booket til å spille i nettopp Kulturkirken Jakob. Dette skjer mandag 18. februar. Billettene legges ut for salg førstkommende onsdag, 14. november.

Hør hans «Sundark and Riverlight» under:


ANNONCE