Nyhet

High On Fire til Norge

Det blir utrygt for dongerivest, jazztobakk og vanlig tobakk når High On Fire kommer til landet i februar.

Stonermetallbandet High On Fire ble startet opp i 1998 av Matt Pike, kjent fra det nesten sjangerdefinerende stonerbandet Sleep som hadde sin storhetstid tidligere i tiåret. Siden tiden i Sleep har Pike, som ifølge Wikipedia er velkjent i metallmiljøet for å helst spille live uten skjorte, skrudd opp tempoet og intensiteten en ikke ubemerkelig del. Dette uten å ha mistet helt fokuset på inspirasjonskildene fra syttitallets classic rock som gjorde seg gjeldende i hans forrige band. 

High On Fire ga ut sitt sjette studioalbum i februar i år, det heter «De Vermis Mysteriis» og er et konseptalbum om Jesus Kristus' rent teoretiske tidsreisende tvillingbror. Albumet er produsert av Kurt Ballou, mest kjent som gitarist i Converge men også kjent for å ha produsert blant andre Isis og norske Kvelertak. 

GAFFAs Tomasz Swiesciak ga albumet fem av seks stjerner og sa blant annet: 


– High On Fire har igjen lyktes i å levere et øs av Black Sabbath-aktige riff og primal åttitallsthrash, som etterlater seg et røykteppe av jazztobakk som henger igjen lenge etter at de siste notene av «Warhorn» ringer ut. «Serums of Liao» er High On Fire i sitt rette element og slik vi er vant til å høre bandet. «Samsara» er et klart tyveri (eller en hyllest) til Cliff Burton. Dette instrumentale partiet har mer enn litt «(Anesthesia) Pulling Teeth» over seg, og blir et av få pusterom på amerikanernes siste album. På «Spiritual Rights» høres Matt Pike ut som en enda sintere Lemmy. Der forgjengeren «Snakes For The Divine» låt alt for polert lykkes «De Vermis Mysteriis» i å vende tilbake til det skitne lydbildet som fikk meg til å elske bandet på «Blessed Black Wings» og «Death Is This Communion».

Om du kombinerer din interesse for tidvis seig og tidvis mer forhastet metall med en tilsvarende kjærlighet for rullings, panterlakkerte sportsbilpansere, albumcover med dragemalerier og kanskje noen batikk- eller slengbukseutskeielser i helgene burde du ta opp til vurdering å telte utenfor nærmeste Billettservice-utsalg nå som denne gjengen kommer seilende.

Du kan se bandet på Folken i Stavanger 22. februar, på Garage i Bergen den 23, og sist men ikke minst på John Dee i Oslo 24. Billettene legges ut for salg fredag 30. november.


ANNONCE