Nyhet

Damon Albarns «Dr. Dee»

Damon Albarn har en hel mengde utgivelser på samvittigheten - nå skal musikken han har laget til operaen om matematikeren John Dee slippes.

Dette er ikke første gangen at Albarn lager musikk til et stykke på denne måten - i 2008 stod han bak musikken til «Monkey: A Journey To The West». Denne gangen er det operaen «Dr. Dee» som står for tur. I en pressemelding fra EMI idag kunne man få vite det meste om utgivelsen, dog noen smakebiter foreligger foreløpig ikke.

«Dr Dee er 18 spor med sanger og musikk inspirert av livet til John Dee, matematiker, renessansemenneske og rådgiver til Elizabeth I. Beskrevet av Albarn som en "rar, landlig kar", er Dr Dee en passende kompanjong til slutten av enda en Elizabethansk æra. Albumet kombinerer Albarns stemme med tidlig engelsk korsang og instrumental, ved siden av moderne, Vest-afrikanske og renessanselyder.»

2012 viser seg altså å være nok et særdeles aktivt år for mister Albarn. Allerede har det kommet nytt fra Gorillaz, Blur spiller sammen igjen og skal lage nytt album - og Albarns ferskeste prosjekt, Rocketjuice And The Moon, planlegger også utgivelse.

«Doctor Dee: An English Opera»:

1. The Golden Dawn
2. Apple Carts
3. Oh Spirit Animate Us
4. The Moon Exalted
5. A Man Of England
6. Saturn
7. Coronation
8. The Marvelous Dream
9. A Prayer
10. Edward Kelley
11. Preparation
12. 9 Point Star
13. Temptation Comes In The Afternoon
14. Watching The Fire That Watzed Away
15. Moon (Interlude)
16. Cathedrals
17. Tree Of Life
18. The Dancing King 

Albumet slippes 7. mai via Parlohpone Records/EMI. Til da kan man sjekke ut den ferskeste musikkvideoen fra Gorillaz:

ANNONCE